Веднага след като започна войната, синът ми се опита да

...
Веднага след като започна войната, синът ми се опита да
Коментари Харесай

Българка в Израел: Правителственият “Еърбъс“ не взе българи с двойно гражданство, но качил израелци

Веднага откакто стартира войната, синът ми се опита да купи билети за България, само че без триумф, защото анулираха полетите. Съвсем инцидентно разбрах преди два дни, че пускат държавен аероплан. Обадих се в посолството. Преди това обаче на госпожа на име Христина Мерджанова, за която ми споделиха, че прави лист за този полет. Тя ми отговори: „ Вижте, госпожо, сега взимаме единствено туристи, само че не и хора с двойно поданство “. Оказа се, че в самолета, кацнал в София, обаче е имало освен туристи, само че и израелски жители, не говорели български даже, от което ми стана доста болно.
Прочетете още
Това сподели пред Euronews Bulgaria в директно включване от Тел Авив Детелина Амран, като посочи, че информацията се популяризира в група на българите в Израел в обществените мрежи. Имало и други наши сънародници, които изпаднали в същата обстановка като нея.

" Отново се обадих, помолих да се запиша в лист в посолството, само че ми споделиха да не преставам да диря способи да се прибера посредством други авиолинии. Накратко това е един огромен проблем, тъй като ние не сме втора употреба хора. Преди всичко сме българи и обстановката е доста обидна ", съобщи още българката.

По думите й синът й още веднъж е купил билет и тя се надява да пътува в неделя.

" Положението не е добре, непрестанно ни обстрелват. Опитваме се да живеем обикновено. Има рейсове и отворени магазини, аз също работя сега, само че на всеки няколко часа тичаме в бункерите. Страшничко е, само че човек привиква с всичко за жал. Моите близки са в България, щерка ми е в Гърция. Няма мъртвило, бомбите и стрелбите не престават. Всички се опасяваме ", изясни още дамата. 

" Живея от 23 години в Израел, имам двойно поданство, само че на първо място аз съм българка и когато се обадих в посолството имах вяра, че въпреки всичко ще има хора против мен, които да ми оказват помощ, само че в последна сметка - нищо. Всеки си търси собствен метод да се избавя. Има 30, 35 индивида, които аз познавам, към момента блокирани в Израел. Надявахме се доста през днешния ден да дойде аероплан, само че не дойде. Молим се всичко да бъде наред ", в умозаключение сподели Детелина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР