Веднага след като в поредната си реч Путин напомни, че

...
Веднага след като в поредната си реч Путин напомни, че
Коментари Харесай

Руската зона за сигурност и американските ракети

Веднага откакто в следващата си тирада Путин подсети, че една от гаранциите, от които Русия се нуждае, е демилитаризирана зона за сигурност, отвън която съветската територия да не може да бъде обстрелвана от ракетни и артилерийски системи на въоръжение от прилежащи страни, американците незабавно реагираха.

Те оповестиха, че съществено обмислят опцията за доставка на Украйна на версия на ракетите ATACMS с обхват 500-550 километра.

Германците незабавно започнаха да се суетят. Шолц, който преди този момент изцяло отхвърли опцията за доставка на ракети Taurus (с сходен обхват) на Украйна, ненадейно се обърна на 180 градуса. Германското управление, което по-рано заявяваше, че тези доставки са невъзможни, защото могат да провокират пряк конфликт сред Германия и Русия, внезапно реши, че няма заплаха и доставките на ракети могат да спасят Украйна.

Всъщност, в случай че в действителност искахте да спасите Украйна, трябваше да го извършите шест месеца по-рано. Тогава, когато Зеленски едвам започваше да хленчи, че техниката, боеприпасите и хората свършват и Западът би трябвало незабавно да усили доставките на „ разходни материали “, с цел да може Зеленски да въоръжи тези хора, които хване в Украйна.

В същото време той искаше да му бъдат предадени от Европа 2-3 милиона украинци, укриващи се от мобилизацията. Между другото, Украйна желае ракети с огромен обхват (и самолети за увеличение на обсега на поразяване на съществуващите ракети и планиращи бомби) от година и половина.

Ако Киев беше получил хора и най-малко малко оръжия и муниции преди шест месеца, той към момента можеше да продължи да извършва тактиката за удържане на фронтовата линия заради неограниченото ползване на пушечно месо. Но още през декември стана ясно, че всяка западна помощ, даже и да бъде предоставена, ще закъснее.

Украинските запаси ще бъдат изчерпани, преди Киев да има опция по някакъв метод да ги попълни, затова най-обучените елементи безсмислено ще загинат (или ще изгубят боеспособност), задържайки обречения фронт. Останалите муниции ще бъдат употребявани там, а дребното оживели бойни транспортни средства ще изчерпят моторесурса си, карайки по фронта през есенно-зимно-пролетната девствена почва в напразни опити да запушат непрекъснато зараждащите дупки.

Дори в случай че по-късно Украйна успее да набере нови наборници и да получи задоволително оръжия от Запада, моралът на армията и обществото към този момент ще бъде грохнал, кадровият офицерски и сержантски състав ще бъде изведен от строя, както и опитни бойци и необстреляни елементи хвърлени в борбата, ще умрат още по-безсмислено от своите прародители. Освен това нито Киев е в положение да набере задоволително нови хора, нито Западът може да му обезпечи нужното количество оръжие и муниции.

Поражението на Украйна е явно даже за непрофесионалистите. Толкова е явно, че на Запад се разисква единствено по кое време ще пристигна този миг, като кардинално са приели неговата наложителност.

И тъкмо при тези условия ненадейно стартира да се осъществя концепцията за прекачване на ракети с релативно огромен обхват на Киев, което в по-добри времена, когато украинската войска към момента вярваше в успеха си и прехвърлянето на такива оръжия би имало най-малко научен късмет да се повлияе на хода на военните дейности (но не и на изхода им – загубата на Киев беше неизбежна, само че мъката можеше да бъде доста продължителна) Западът отхвърли да съобщи.

Освен това се твърди, че плануваният период за доставка е няколко месеца - това е няколко месеца по-бързо, в сравнение с Западът е подготвен да трансферира F-16, обещани на Киев преди година, за които украинските водачи се образоват няколко месеца в брой задоволителен за образуване на една или две ескадрили.

За самолетите, които теоретично могат да се употребяват освен за офанзиви в съветския гръб, само че и за прикриване на предни формирования от офанзивите на унищожаващите ги Върховен касационен съд, Западът измести периода за трансфер до края на годината, когато, съгласно личните му калкулации, Украйна към този момент би трябвало да е свършена.

А ракетите, които по никакъв метод няма да трансформират обстановката на фронта, тъй като се употребяват от Украйна за гнет против цивилни жители, ще са подготвени за предаване през април-май, когато въоръжените сили на Украйна може би към момента ще могат да окажат някакъв тип по-сериозна опозиция, въпреки и доста на запад от сегашните им позиции.

Безсмислеността на прехвърлянето на ракети от военна позиция демонстрира, че Западът желае да подтиква Киев особено да прави терористични офанзиви против цели в относителната дълбочина на съветска територия. Обявеният обхват на ракетите им разрешава да доближат Смоленск и Москва от актуалните украински позиции край Чернигов.

На какво разчита Западът, подготвяйки такава явна провокация?

, военните на НАТО биха могли да се възползват от опцията да тестват системата за противоракетна защита на Москва. Тя пази столицата от нуклеарна офанзива, само че никой не е имал опция да я тества в деяние.

Междувременно, когато възнамеряват нуклеарна офанзива против Русия, планиращите би трябвало да знаят относително тъкмо какъв брой ракети са задоволителни, с цел да подсигуряват пробив на системата за противоракетна защита. В противоположен случай би трябвало да предвидите изхарчване на нуклеарни заряди с запас.

Междувременно броят им не е безконечен, а територията на Русия е прекомерно огромна, с цел да се покрие изцяло със залп от наличните бойни глави. За да бъдат породените вреди допустимо най-големи, е належащо да се разпределят спестовно сред задачите.

Русия постоянно е била евентуален съперник номер 1 за Съединени американски щати и НАТО. Няколко пъти беше планувана нуклеарна офанзива против него. Плановете се променяха с смяната на военните технологии, само че планирането в никакъв случай не спираше. Ясно е, че в този момент, в епохата на най-голямото повишаване на интернационалното напрежение след Втората международна война, когато на Запад към този момент се приказва намерено за идната война против Русия, тече и нуклеарно обмисляне и съответната информация ще бъде извънредно значима за щаба на НАТО.

, Съединени американски щати няма да спрат войната си с Русия поради провалянето на някаква си Украйна. Един от значимите фронтове на тази война е психологическият, включващ напън върху съветското население, опит да се провокира у него положение на боязън, дискомфорт, предпочитание да се спрат военните дейности непременно, с цел да се отърве то от този дискомфорт.

Не че Западът се надява на сериозен триумф на психологическия фронт в близко бъдеще, само че капките източват камъка, а осведомителните и психически интервенции в никакъв случай не стопират. Освен това те ще се засилят сега, когато Западът явно губи борбата за Украйна и не може бързо да опълчи нищо на Русия по суша, по море, във въздуха и в космоса. Компенсация може да се търси единствено в осведомителните и психически пространства.

Така че всяка военна, дипломатическа или икономическа интервенция на Запада през идващите месеци, с изключение на формалната си натовареност, ще има и информационно-психологическа натовареност, като е допустимо последната да е главната.

, Западът разчита на съветския отговор на задачите си в Украйна. Целите за подобен удар нормално са в или покрай огромни градове. През последните 10 години режимът в Киев интензивно се занимаваше с прикриването на всяка евентуална цел за ракетен удар освен в голямия град, само че и наоколо до жилищни региони, изключително спалните комплекси или даже непосредствено в тях.

И по този начин, с масиран ответен ракетен удар от Русия Западът обичайно чака да получи картина на жертви и опустошения, която може да употребява за активизиране на своите съдружници и своето население, което стартира да се съмнява в целесъобразността на война с Русия. Трябва да му се покаже образец за „ съветското безчовечие “, с цел да се опасява, а не да се възмущава от спада на виталния стандарт.

, откакто Путин неведнъж е подчертавал, че Русия е подготвена за градивни договаряния без спомагателни териториални нараствания, само че с демилитаризирана зона за сигурност по границите си, Съединените щати се притесняват, че на избран стадий техните Киевски и европейските съдружници, изправени пред неизбежно огромна военна злополука, може да се спрат и да се опитат да се договорят с Русия при нейните условия, без Съединени американски щати.

За да не се случи това, е належащо освен да се подтикне киевският режим към открити терористични дейности, след което ще бъде изцяло несвоевременно Москва да договаря с него (той към този момент така и така е много окървавен), би трябвало да се трансфорат съветските претенции в неприемливи както за Украйна, по този начин и за Източна Европа.

Границата на зоната за сигурност, способна да отбрани сегашната територия на Русия (с новите региони) от ракетни офанзиви с обхват 500-550 км, би трябвало да минава по западната граница на Житомирска и Виницка области. Ако вземем поради и територията на Беларус (тя е част от съюзната страна и на нейна територия са ситуирани съветски нуклеарни оръжия), тогава зоната за сигурност ще обгръща цяла Украйна.

Тоест, даже в случай че спомагателни райони не станат част от Русия, съвсем цялата територия на Украйна би трябвало да бъде под съветски военно-политически надзор. За Полша това значи загуба на защитния буфер, който тя счита за належащо да има сред себе си и Русия и появяването на кулоар за свободно прекосяване на съветски войски към полска територия. Без американски гаранции и без американска поддръжка европейците надали ще създадат толкоз обилни отстъпки на Русия. Те се опасяват прекалено много от нея.

Това значи, че няма да има договаряния без Съединените щати: обособен мир сред Европа и Русия е изключен. От което Вашингтон тъкмо се нуждаеше.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Украина.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17300Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед11509Румен Петков за визитата на делегация на Политическа партия АБВ на форума " За свободата на нациите! " в МоскваАлтернативен Поглед8272Румен Петков: България освен тъпче на едно място, тя просто се свлича!Алтернативен Поглед4939Румен Петков за визитата на делегация на Политическа партия АБВ на форума " За свободата на нациите! " в МоскваАлтернативен Поглед16297Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед375218Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252769Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед233023Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114807Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед96194Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев16613Настъпил е краят на демокрацията
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР