Веднага след като получиха , от “ го показаха на

...
Веднага след като получиха , от “ го показаха на
Коментари Харесай

Шансовете за кабинет с втория мандат: Намалява подкрепата за ПП


Веднага откакто получиха, от „ “ го демонстрираха на евентуалните си сътрудници. За задачата поканиха всички партии на среща в Народното събрание с концепцията да обсъдят лист с целите пред страната. Как минаха диалозите и кой се отзова на тях?

На масата за диалози не седнаха -СДС, и „ “. Изненадата този път пристигна от, които участваха, с цел да кажат, че няма да поддържат декларацията с цели на Политическа партия. Социалистите обаче увериха, че са подготвени на разговор, тъй като страната се нуждае от постоянна власт. Още време за мислене желаеха от „ “, а „ “ отново оповестиха, че са подготвени да вземат участие в кабинет на малцинството.

Търсенето на поддръжка за кабинет „ Денков “ стартира с пожелания за здраве, мир и добрина през новата година.

С евентуалните си сътрудници претендентът за министър председател показа и връчената от президента директория и посочи, че в този момент търси поддръжка за лист с цели и задания за страната ни.

„ Ние положихме всички старания да чуем другите гледни точки, да се опитаме да ги съвместим “, сподели Денков.

Деклрацията съдържа 4 съществени целта и задания за тяхното осъществяване с ясно написани периоди. В този лист се включва приемането на страната ни в Шенген и еврозоната до края на годината, нови изборни правила с отчитане на протоколите от машините, по-високи минимална работна заплата, пенсии, заплати за лекари, учители, промяна в КПКОНПИ, алтернатива за следствие на основния прокурор, енергийна самостоятелност и обезпечаване на доставки на газ.

Девет минути след началото на срещата се чу първият отвод. От оповестиха, че имат запаси по някои от целите и по тази причина няма да поддържат декларацията.

„ Беше стартирала формула за държавно управление на малцинството, образувано от две обединения. На нас ни се коства, че една такава формула ще направи един подобен вид държавно управление подвластно от инцидентни болшинства “, сподели от.

Нито „ да “, нито „ не “ споделиха от „ “. Те също не харесват някои от задачите и желаят време до петък да обсъдят решението си.

„ Считаме, че наред с постоянно държавно управление е нужно да бъде излъчено и устойчиво парламентарно болшинство “, сподели Александър Николов от „ “.

Така поддръжка пристигна единствено от „ “.

„ Този документ е безусловно годна програмна основа за образуването на едно отговорно ръководство “, сподели, съпредседател на Демократична България.

На финала претендентът за министър председател акад. Денков уточни, че разговорът би трябвало да продължи, тъй като времето с мандата в ръце изтича.

На среща с депутатите си пък водачът на уточни, че не е работа на Народното събрание да приема стратегиите на партиите.

„ С една дума техният дебелоглав докара до тук, че още веднъж се връщаме в изходната позиция. Преди месец предложих да се направи сходен документ. Не се одобри. Сега, копирайки ни, оферират същото “, сподели, ръководител на.

От „ " обясниха пред bTV отсъствието от срещата с позицията, че съгласно тях най-хубавото решение са нови избори. резервираха безмълвие.

От „ “ ще изискат декларацията да бъде част от седмичната стратегия на депутатите. Най-вероятно тя ще се разисква и гласоподава в четвъртък. Ако не получи поддръжка в пленарната зала, претендентът за министър председател ще върне мандата незпълнен. За информация Политическа партия, Демократична България и „ “ имат общо 85 народни представители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР