Веднага след фаталния инцидент Илкнур е изпаднала в шок. В

...
Веднага след фаталния инцидент Илкнур е изпаднала в шок. В
Коментари Харесай

Осъдиха шофьорка, убила по непредпазливост възрастна жена на пешеходна пътека


Веднага след съдбовния случай Илкнур е изпаднала в потрес. В правосъдната зала юристът й съобщи, че оттогава подзащитната му има тежки проблеми с душeвността и изпитва натрапчиво възприятие за виновност, оповестиха от пресслужбата на съда в Разград.

От държавното обвиняване акцентираха, че подсъдимата е с чисто правосъдно минало, няма наложени по административен ред санкции за нарушавания на разпоредбите за придвижване, въпреки да е била правоспособна от към година. Според правосъдната техническа експертиза е карала и със съобразена скорост - 36-38 км./ч. Нарушила е обаче няколко съществени разпореждания на Закона за придвижване по пътищата: всеки участник в придвижването по пътищата с държанието си не би трябвало да основава рискове и спънки за движението; не би трябвало да слага в заплаха живота и здравето на хората; като лидер на пътно транспортно средство би трябвало да бъде деликатен и внимателен към уязвимите участници в придвижването, каквито са пешеходците и е задължен да пропусне стъпилите на пешеходна пътека пешеходци като понижи скоростта или спре.

Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. Съдът, като съобрази настояването на прокуратурата, наложи наказване от две години " отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период. Илкнур е лишена и от право да ръководи МПС за период от 3 години.

Присъдата може да се стачкува или апелира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР