Веднага щом Porsche представи началното ниво на новия си елмодел Taycan,

...
Веднага щом Porsche представи началното
ниво на новия си елмодел Taycan,
Коментари Харесай

Cross Turismo: по-универсалният Taycan

Веднага щом Porsche показа началното ниво на новия си елмодел Taycan, следващата стъпка в развиването му не закъсня, засега само като съвсем сериен първообраз. С Taycan Cross Turismo щутгартци се насочват към заинтересовани клиенти, които понякога карат и по чакълести пътища и други не толкова хубави пътища със своите електроспортисти.

Пространствената идея на кросовър модела също е нова. Да не приказваме за дизайна откъм гърба. Удължената линия на покрива и присъщите офроуд елементи напомнят на тези при концептуалния автомобил Mission E Cross Turismo от 2018 година Cross Turismo трябва да предлага по-просторно чувство, повече модулност и офроуд качества.

Затова е създадена напълно нова линия на покрива с покривни релси, задният ред седалки предлага повече пространство и багажникът също е повишен. Според мениджъра на поредицата на Taycan Стефан Векбах задачата е била да се предложи на пазара кола, която е идеално подходяща както за градските улици, автомагистралите, така и за селските пътища.

"За да може колата да се оправя добре и с лекост с шофирането отвън пътя и по чакълести пътища, ние увеличихме просветът " - споделя Векбах - „ Системата за окачване има характерен режим на шофиранеобозначен като "Режим на чакъл ".

Той е планиран да обезпечи оптимална стабилност, продуктивност и динамични характерности на чакълести пътища. Готовият за произвеждане Cross Turismo трябва да бъде показан още през тази година. Задвижванията на модела са базирани на тези при "нормалния " Taycan.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР