Веднага прилагаме въпросния цитат от Майк Пенс – републиканец, бивш

...
Веднага прилагаме въпросния цитат от Майк Пенс – републиканец, бивш
Коментари Харесай

Какво ни каза кандидатът за президент на САЩ Майк Пенс, когато каза „Путин няма да се спре с Украйна“

Веднага прилагаме въпросния откъс от Майк Пенс – републиканец, някогашен вицепрезидент на Доналд Тръмп и претендент за президент на Съединени американски щати:

Всеки, който си мисли, че Владимир Путин ще се спре, в случай че успее да разгроми Украйна, надълбоко се заблуждава. Той няма никакво желание да стопира. И дава ясно да се разбере, че има желание да възвърне остарялата руска сфера на въздействие над Източна Европа. “

Не обичам да се дублирам, само че от време на време се дублирам. Понякога се дублирам, тъй като не помня какво съм споделил. Понякога ме принуждават да се повторя – всякакви хора по всякакви аргументи. Понякога просто тъй като е належащо нещото да се повтаря.

Особено когато през днешния ден, на 9 юни 2023 година, съгласно социолозите 42% от българите желаят „ стратегическо партньорство с Русия “. Фактът, че този голям % не прави разлика сред Путин и Русия, по никакъв начин не е утешителен.

Когато на 6 юни съм написал следното: „ Победи ли Путин през днешния ден, на следващия ден стартира огромната война (…) Цялата гнусота на путинска Русия и войната й в Украйна се заключава в обикновен факт: в случай че Путин победи Украйна, идната му цел ще е Молдова, по-следващите – Казахстан, Грузия, Армения и така нататък Това „ тъй наречените “ към този момент не включва България единствено заради 4 букви – Н.А.Т.О. Помагат и още 2: Е.С. “, и когато 7 юни многоуважаваният от мен господин Майк Пенс съвсем ме е цитирал, няма по какъв начин да не съм удовлетворен.

Разбира се, той не ме е цитирал, сигурен съм дори. Но е предал моята (и освен моя) концепция доста по-ясно, тъкмо и без непотребни страсти. По англосаксонски, не по славянски. Друго си е да го каже някогашният вицепрезидент и възможен предстоящ президент на Съединени американски щати, аз персонално бих дал своя вот за него, в случай че можех.

Майк Пенс не приказва просто по този начин. Той има разследваща, психическа, политтехнологическа, аналитическа и всякаква информация. Освен това се е срещал с Путин персонално, приказвал е дълго с него, гледал го е в бледите очи.

Пенс ще бъде чут, факт. Нищо, че и той не е създател на тази вярна идея. Поне доколкото си припомням, пръв я вербализира президентът Володимир Зеленски при започване на касапницата. Не безусловно и по-наедро, само че смисълът е същият.

Защото
концепцията не е родена от коментатори и анализатори, а от самия В. В. Путин
Нека го кажем по непоколебим, геополитически метод, с леки метафори, хиперболи и литоти, тъй като иначе не можем:

Путин желае да възвърне Руската империя поради някаква своя фикс идея, фиксация, полова неудача на млади години в дрезденското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) или нещо от сорта. Цар Петър, Екатерина Велика, Сталин – Путин вижда себе си в някаква форма от този размер. За задачата купува продажни политици освен от България (тук е обидно елементарно и на ниска цена, напряко за без пари), само че и от цяла Европа. Политици се продават на всички места, човешката алчност е неутолима. Въпросът нормално опира до цената, а за Русия цената в никакъв случай не е от голяма важност, даже цената на живота на личния й народ.

В един миг Путин, подмамен от крадливото си недоразузнаване, взема решение, че е подготвен за постигането на задачата, а и към този момент е на възраст – няма доста време за титанични каузи, с които да остане в историята.
И стартира какво?
Демилитаризация на Украйна, която година по-късно води до свръхмилитаризация на Украйна. Денацификация на Украйна, която води до свръхнацификация на персоналната му Русия – с всичките й псевдо-свастики, хибридни паради, аутодафета, песни и пляски по мега игрища и обучаване на 7-годишни деца по какъв начин се работи с калашник.

Къде са Молдова, Грузия, Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и още няколко държавици от някогашния Съветски блок, поискали свободата след 1990-а? Те са на ръба на бездната. Путин в действителност има елементи от някои – Приднестровието, Осетия, Карабах. При една победа в Украйна той щеше да ги подкара една по една и да ги вземе задачите в обятията си, в случай че не си беше строшил зъбите пред Киев.

Къде остана България, която си е отгледала толкоз путинисти на глава от популацията, подготвени да му целуват ръка и освен?
Ще повторя още един път 4-те букви: Н.А.Т.О.
Там остана България, с помощта на задоволителен разум и разсъдък в края на 90-те, които доведоха до 2004 година и Путин няма по какъв начин да си я вземе назад. Не че не я пипа с лепкавите пръсти на Митрофанова, Копейкин, Радев и хилядите знайни и незнайни герои на тихия фронт. Всеки ден я пипа, само че не може да си я постави в джоба при семките, бонбонките, олигарсите и нуклеарните бойни глави.

Не може, с помощта на 4-те букви и едно съществително лично: Украйна. С Крим, Донбас и Змийския остров до последното му камъче.

Путин направи груба неточност. От бързане и диктаторска лакомия, той посегна първо на най-голямата по територия и много огромна като население европейска страна. Ако беше нахлул и заградил с всичките си сили единствено Донецк и Луганск, светът можеше и да си затрае за следващ път – както с Крим, както с Донбас през 2014 година Но някой го излъга, че в Киев, Харкив и Одеса го чакат с самун и сол. И той потегли по 6 посоки, непосредствено към столицата, с цел да изяде хайвера преди водката и едновременно, с огромната московска лъжица.

Очакваше се Зеленски да избяга (Макрон му беше пратил специфичен аероплан да го води в Париж), а танковете да прегазят Майдана за 2-3 дни. Не стана.
Спря ли се Путин?
Не. Като всеки деспот (най-вече като всеки съветски деспот, който най ненавижда да брои своите жертви) той направи идната неточност. Запъна се и разгласи, че „ всичко върви по проект “. С крива от ботокса усмивка, по всички държавни малките екрани.

Година и 4 месеца по-късно Путин реши да провали проекта на Украйна за избавление. За задачата взриви голям язовир и аргументи екологична и филантропична злополука, чиито последици ще се пресмятат с десетилетия, в това число от всички страни по крайбрежията на Черно море, в това число и във Варна, откъдето се пръкна това нещо с копейки в джобовете.
Копейките не са настоящи към този момент
Евентуалният предстоящ президент на Щатите Майк Пенс надали би съумял да произнесе тази странна дума „ копейка “. Може да опита, само че ще излезе неуместно и ще падне смях.

Жалко, че няма нищо смешно в това, което направиха Путин и ордата му с Водноелектрическа централа „ Каховка “. Експерти от страната на Пенс дефинираха резултата от потопа като след „ тактически нуклеарен удар “, а това по никакъв начин не е за смях. Само си представете какво още би могъл да направи един вманиачен деспот с един АЕЦ. Дано не е прав Майк Пенс, че Путин няма планове да стопира.

България е под съветска хибридна офанзива от години. Днес острието на хибридната офанзива се назовава „ Възраждане “ и то, дружно с Радев, Нинова и Митрофанова, ще се пробва всеки ден да убеждава замаяния си електорат, че бялото е черно, Народното събрание е непотребен, Путин е готин, положителните са неприятни, а свободата е иго.

Честно, не желая да стигаме досега, в който да ви кажа „ аз споделих ли ви? “ Стигнем ли до него, значи сме стигнали дъното, а то е лепкаво. Ако успее така нареченото „ Възраждане “, значи България, в която се кълне така нареченото, ще липсва на европейската карта.
Да се върнем на въпроса от заглавието
Какво ни сподели Майк Пенс, когато сподели „ Путин няма да се спре с Украйна “?

На огромните политици и държавници от Европа и света той сподели тъкмо това, нямащо потребност от пояснения изречение.

На нас, които не сме чак толкоз политици, камо ли държавници, сподели следното (ще ви го преведа от американски английски): Ако ви заплащат да обичате Путин, значи сте тъпи и меркантилни. Ако не ви заплащат и отново го обичате – значи сте просто тъпи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР