Ведерников не спомена Украйна, но Москва и преди е обвинявала

...
Ведерников не спомена Украйна, но Москва и преди е обвинявала
Коментари Харесай

Експлозия край петролопровод в Русия след атака с дронове

Ведерников не загатна Украйна, само че Москва и преди е упреквала Киев за сходни случаи, някои от които предизвикаха вреди на хора и имущество на стотици километри от границата с Украйна.

Украйна не е признала обществено, че е направила набези против цели на територията на Русия, само че високопоставени чиновници в Киев в някои случаи наподобява приветстваха новините за сполучливи офанзиви с дронове на съветска територия.

Засега няма коментар от страна на Киев.

" По предварителни данни на постройката са били нанесени вреди в следствие от офанзива с два безпилотни летателни апарата ", съобщи Ведерников.

Той добави, че няма потърпевши и че оперативна група, която ще даде дефинитивни изводи, сега работи на място наоколо до село Литвиново, което се намира на по-малко от 10 километра от границата на Русия с Беларус.

Междувременно руски военнослужещи са завладели група десантчици от 81-ва бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Краснолиманското направление край Белогоровка, заяви кореспондентът на ТАСС подполковник в оставка Андрей Марочко.

" Украински бойци постоянно попадат в плен на Краснолиманското направление. Нашите военни край Белогоровка плениха група парашутисти от 81-ва бригада на украинските въоръжени формирования ", сподели той.

Марочко добави, че 81-ва бригада на ВСУ взе участие в бойни интервенции в Донбас от 2014 година насам. " През лятото на 2014 година в Луганск моето поделение дружно с други опълченски елементи изтласка 81-ва бригада от летището в Луганск. Те бомбардираха Луганск през 2014 година ", означи офицерът.

По думите му съветските военнослужещи са окупирали украински позиции и са взели военнопленници " без никакви проблеми ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР