Вечният протестиращ срещу всичко и всички Стефан Чолаков пак размаха

...
Вечният протестиращ срещу всичко и всички Стефан Чолаков пак размаха
Коментари Харесай

Чолака пак хвана мегафона! Иска си изпадналото „ъ“

Вечният протестиращ против всичко и всички Стефан Чолаков отново размаха мегафона, този път метафорично. Активният врачанин подхвана поредна идея за правдивост. Този път на мушката на Чолака попадна не какъв да е, а… българският език. Мъжът си желае назад изпадналата от името му писмен знак „ ъ “.
В редакцията на осведомителна организация BulNews.bg дойде реализира писмо, адресирано до началника на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца и на отдел „ Паспорти “, с копия до президента на България, държавното управление, ръководителя на Народното събрание, Конституционния съд и медиите. В него Чолаков упорства да бъде възобновено името, с което е записан след раждането си през 1944 година, а точно - Стефанъ Д-ръ Димитъръ Чолаковъ.
„ След към две години се приема разпоредба в за анулация на българската Буквичка „ Ъ” в писането на държавни документи. Бюрократичното течение на времето е траяло да прави тази неправда и Азът съм решил в памет на моята майка, да възстановя името, с която тя ме е записала като жител на Враца и България, обратно на юдейските комунистически нареждания, за оскърбление на личността “, недоволства Стефан Чолаков.
Според него измененията в новите документи за идентичност са „ плод на някаква нова секретна регистрация по напътствие на ционизма от Съединени американски щати, Израел или някоя друга фишизирана страна в Европейския Съюз или това са приумици на тайните полицейски сили от познавач. управления за следене “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР