Вечният дебат за това кой измежду Кристиано Роналдо и Лионел

...
Вечният дебат за това кой измежду Кристиано Роналдо и Лионел
Коментари Харесай

Меси или Роналдо? Суперкомпютър определи кой е по-добър!

Вечният спор за това кой всред Кристиано Роналдо и Лионел Меси е по-добър, е покрай своя край. В разрешаването на „ загадката” се включиха даже учени от Белгия, които използваха суперкомпютър, благодарение на който създадоха специфична формула, която да проучва качествата на двамата футболисти в най-малки елементи.

„ Стойността на даден футболист най-често се дефинира от неговите голови и асистенции”, разяснява Джеси Дейвис, професор от университета в белгийския град Льовен.

„ Голът обаче е рядко събитие, защото в един 90-минутен мач, се случват приблизително по 1600 други дейности, Нашата формула преглежда всяко едно деяние на терена – удари, пасове, дрибъл, разигравания и така нататък, след което пресмята стойностите”, продължи Дейвис.

Това на процедура значи, че играчите са оценени за всяко едно свое деяние по време на мач, а освен за най-очевидните – голове и асистенции.

Въз основа на разбора на суперкомпютъра, Лионел Меси и Кристиано Роналдо са били с съвсем идентични резултати при започване на своята кариера. След сезон 2015/2016 Меси стартира да има превес в статистиката.

Според откривателите от университета, в данните са взети под внимание и позициите на Меси и Роналдо на терена. Учените изясняват, че някои играчи, да вземем за пример халфовете, правят доста повече дейности на терена, само че с по-малка стойност. Докато нападателите и вратарите - назад – по-малко дейности с по-голяма стойност. С други думи казано, състезател, който вкара гол след да вземем за пример 50 докосвания, оказва по-голямо влияние на играта, спрямо състезател, който прави 200 паса.

„ Меси е извънреден точно в тази област. Той има доста на брой дейности с огромна стойност”, споделя Том Де Кроос, който също е част от изследователския екип.

В последна сметка, суперкомпютърът отрежда междинна оценка за Меси 1,21 на мач, до момента в който на Роналдо 0,61.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР