Вечни ситуации няма. Зад ДПС стоят стотици хиляди избиратели и

...
Вечни ситуации няма. Зад ДПС стоят стотици хиляди избиратели и
Коментари Харесай

Михаил Константинов: ЦИК допусна редица гафове с ДПС

" Вечни обстановки няма. Зад Движение за права и свободи стоят стотици хиляди гласоподаватели и то не може да остане в това състояние. Двадесет години съм бил член на ЦИК и такова нещо не съм виждал. Подобно нещо беше неприемливо, имаше пропуски и при защитата ", разяснява експертът Михаил Константинов.

" От там потегли един парадокс - стоят едни хора и изясняват, че чакат регистрация за други избори, само че по този начин и по този начин са пристигнали, по тази причина ще се записват за тях ", сподели той и добави, че Движение за права и свободи е едно.  " То има двама съпредседатели и един почетен ръководител ". 

Вчера единомислещо с 15 гласа " за " ЦИК не включи и двете обединения с Движение за права и свободи в изборите на 27 октомври. Първо комисията отхвърли да записва обединението " Демокрация, права и свободи - Движение за права и свободи ", представлявана от Джевдет Чакъров. Предложението за решение бе изчетено от Цветозар Томов. Той изреди подадените документи - решение за облик на коалиция с подписите на Чакъров, Румен Йончев от ЗНС и Димитър Илиев от СБОР. Подписите също били наред, печати и сметки също участвали.

Томов обаче уточни, че в същия ден и " Движение за права и свободи - Ново начало ", представлявана от Делян Пеевски също е подала документи и включва партия Движение за права и свободи в обединението. " Видно с приложените документи има разнообразни банкови сметки, въпреки партията титуляр да е една и съща - Движение за права и свободи ", вметна той. И напомни, че ЦИК изиска и от двете партии да показват документи, които да покажат, че обединенията не са в конфликт с член 127, алинея 1 и алинея 3 от Изборния кодекс, който не позволява една и съща партия за едни и същи избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР