Вечна класика като W126 може да се вземе за почти

...
Вечна класика като W126 може да се вземе за почти
Коментари Харесай

S-Klasse W126 за $900 - струва ли си?

Вечна класика като W126 може да се вземе за съвсем без пари, само че наложат ли се поправки, си остава кола за $100 000. Така обобщава опита си от покупката на 30-годишен 300SE редакторът от американското сп. Car and Driver Езра Дайър в материал, озаглавен " Няма нищо по-скъпо от Mercedes-Benz S-Klasse за $900 ".
 S-Klasse W126 за 0 - коства ли си?

Журналистът купува " пурата " точно за еквивалента на €760. Харесват му черният цвят и коженият салон. Бързо си прави сметка, че 18-цоловите белгийски джанти от E55 AMG W210 костват най-малко половината от цената на колата. Километражът регистрира 233 000 благи (375 000 км), само че какъв е действителният пробег може единствено да се гадае.

 S-Klasse W126 за 0 - коства ли си?

Проблемите стартират още с първото шофиране - от мотора се чува трудно дрънкане и дрънкане. Шофьорската седалка не се движи, а ръчката за отваряне на капака на мотора е счупена, както и антената на задния калник. На парното е изработен байпас, с цел да бъде изолирано от охладителната система, което предвещава големи неприятности поради острия недостиг на части.
 S-Klasse W126 за 0 - коства ли си?

Дайър взема решение, че не си коства да влага в поправки, и пуска S-класата и джантите поотделно за продажба, с цел да си избие парите. Тогава обаче най-неочаквано предпочитание да я купи изявява личната майка на редактора.
 S-Klasse W126 за 0 - коства ли си?

Езра намира нов мотор за $800 (€675), като при промяната е открита първопричината за тракането и дрънченето на остарелия - кръпка на картера. Дайър купува също нов запалител (старият е спукан) и някои други елементи, с което сметката набъбва до $4 200 (€3 550), съвсем пет пъти повече от цената на самия автомобил.

Ремонтите по " пурата " са надалеч от привършване. Предстои да бъдат отстранени проблемите със седалката и парното. Дайър обаче е оптимист и счита, че когато стегне S-класата и я продаде, ще може да си възвърне парите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР