Вечерята в ресторант или пиенето в бар може да увеличи

...
Вечерята в ресторант или пиенето в бар може да увеличи
Коментари Харесай

Изследване: Заразените с коронавирус два пъти по-често са посещавали ресторант или бар

Вечерята в ресторант или пиенето в бар може да усили двойно риска от заразяване с спрямо други обществени действия като извършване на покупки, посещаване на салон за хубост или работа в офис. Това сочи ново изследване на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, представено от БГНЕС.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи в сряда, че визитата в закритите елементи на заведенията за хранене в до неотдавна тежко засегнатия Ню Йорк може да се възобнови с потенциал до 25% от 30 септември. Проучването включва лица, създали проби в 11 американски здравни заведения през юли. От 314 пациенти, към половината от тях - 154, са тествани позитивно за вируса.
 СЗО: Пандемията може да бъде овладяна за няколко години СЗО: Пандемията може да бъде овладяна за няколко години
СЗО не знае по кое време ще завърши пандемията, провокирана от новия ковид, само че допуска, че за няколко години човечеството ще успее д...
Участниците са дали отговор на въпроси за времето през двете седмици преди теста им, като събирания вкъщи, извършване на покупки, вечеря в ресторант, посещаване на офиса им, козметичен салон, фитнес, бар/кафене, църковно събиране или пътешестване с публичен превоз. За всяка активност участниците били помолени да оценят спазването на ограниченията за обществено разграничаване на мястото, като носенето на маска за лице. Участниците били от щати в цялата страна с разнообразни ограничаващи ограничения: Калифорния, Колорадо, Мериленд, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Охайо, Тенеси, Юта и Вашингтон.
Участниците в проучването, които са се оказали позитивни за COVID-19, " са посещавали почти два пъти по-често ресторант, в сравнение с тези с негативни резултати от теста за SARS-CoV-2 ", се показва в отчета. Още повече са били посещавани от болните питейни заведения или кафенета през последните 14 дни.
„ Опасността в заведенията за хранене е обвързвана с циркулацията на въздуха. Посоката, вентилацията и интензивността на въздушния поток могат да повлияят на предаването на вируса, даже в случай че ограниченията за обществено разграничаване и потреблението на маска се ползват според актуалните насоки “, пишат създателите на проучването. „ Маските не могат да се носят дейно, когато се яде и пие, до момента в който извършването на покупки и доста други действия на закрито не изключват потреблението им “, се прибавя в отчета.
Ресторантите с места за сядане на закрито и навън, които работят на цялостен потенциал без раздалечаване на маси, носят най-голям риск, споделят центровете. „ Изберете доставка, в случай че е допустимо, и предприемете стъпки за съблюдаване на отдалеченост и носене на маска “, поучават специалисти.
 Пробив на съветската ваксина в Бразилия, договорът е за 50 млн. дози Пробив на съветската ваксина в Бразилия, договорът е за 50 млн. дози
Руският фонд за директни вложения (РФДИ) публично удостовери съглашение с бразилския щат Баия за доставка на 50 милиона дози от руск...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР