Вечерта на 13 ноември 2015 година в столицата на Франция

...
Вечерта на 13 ноември 2015 година в столицата на Франция
Коментари Харесай

13 ноември 2015 г. Терор окървави Париж

Вечерта на 13 ноември 2015 година в столицата на Франция - Париж са осъществени най-малко шест едновременни терористични набези. Поне 128 души умират, а десетки са ранени. Осем от нападателите са измежду починалите, като седем от тях са се самовзривили.

Първата офанзива е в парижкото предградие Сен Дени, покрай стадиона, на който в същия миг се играе другарски футболен мач сред тимовете на Франция и Германия. Трима нападатели се самовзривяват. По-късно се правят набези на още пет места в Париж.

На националния стадион " Стад дьо Франс " се играе другарска футболна среща сред Франция и Германия, а в зала Батаклан има рок концерт. С крясъци „ Аллах е велик” вътре се втурват четирима терористи с автомати Калашников с експлозиви по телата си. Зрителите са били заклещени като в капан от нападателите.

Същевременно против 4 ресторанта и питейни заведения са осъществени още координирани офанзиви.

Най-малко 130 бяха жертвите, а над 350 бяха ранените.

В отговор на събитията във Франция е оповестено изключително състояние. Президентът на Франция Франсоа Оланд афишира тридневен печал. На 14 ноември отговорност за атентата поема Ислямската страна. Това беше най-тежкото терористично нахлуване във Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР