Вечерният час в област Стара Загора, въведен като мярка срещу

...
Вечерният час в област Стара Загора, въведен като мярка срещу
Коментари Харесай

Вечерният час в Старозагорско няма да важи на Великден

Вечерният час в област Стара Загора, въведен като мярка против ковид, няма да важи на Великден. Това заяви регионалният шеф Гергана Микова, представена от бТВ.

Именно по Великден се чака да е пикът на епидемията от ковид в страната. Въпреки това църквите остават отворени за идните празници. Единственото ограничаване е, че службите ще се организират навън и ще се следи хората да съблюдават отдалеченост. Въпреки това висши духовници, а и политици приканват хората да се помолят и да възпламенят свещ у дома вместо в храмовете.

Излизането на открито в Старозагорско е неразрешено за времето от 21 до 5 часа. Изключение се прави единствено за хората, които отиват или се връщат от работа. Целта на мярката, която се ползва единствено тук-там в страната по решение на регионалните или общински управляващи, е да се ограничи събирането на доста хора вечер.

До момента 389 жители от региона са глобени за нарушение на заповедите на здравния министър и на локалната власт свързани с ограниченията против разпространяването на ковид. Съставени са 130 акта и 268 фиша, заяви комисар Илиян Илиев, шеф на бранш " Охранителна полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, представен от БНР.

Най-много са нарушаванията на вечерния час, въведен от 1 април. Глобата сега е 5000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР