Вечерен час и онлайн обучение за учениците в Благоевград. От

...
Вечерен час и онлайн обучение за учениците в Благоевград. От
Коментари Харесай

Младежите в Благоевград масово не са доволни от вечерния час

Вечерен час и онлайн образование за учениците в Благоевград. От през днешния ден учениците от 5. до 12. клас още веднъж учат отдалечено. За малолетните е въведен и вечерен час. След 20 часа нямат право да са на открито без компаньон.

Вечерният час ще остане в действие до края на седмицата, като общината, РЗИ и полицията ще наблюдават съблюдава ли се той.

В Благоевградска област за последното денонощие са регистрирани 83 нови случая на ковид-19, само че региона остава отпред на отрицателната ранглиста по заболеваемост на 14-дневна база. Данните сочат 2 532-ма инфектирани на 100 000 души.

От РЗИ предизвестяват, че до края на седмицата региона може да влезе в трети стадий по заболеваемост, което сигурно ще докара и до нови забранителни ограничения. В четвъртък или петък най-вероятно ще заседава Областният спешен щаб.

Иначе, по отношение на прелюдия вечерен час – младежите всеобщо не са съгласни с него, някои обаче считат, че възбраната е вярна и ще помогне за понижаване броят на инфектираните с коронавирус.

Много от учениците в Благоевград намерено показват мнение, че не утвърждават вечерния час и считат, че е прекомерно рано младежите да си бъдат у дома преди 20 часа. Младежите признават, че се тормозят от инспекции, само че множеството от тях надали ще останат вкъщи.

РЗИ, общината и полицията стартират инспекции още през днешния ден. Ако макар възбраната на открито има младежи, в началото те ще бъдат предупреждавани, а в следствие може да се стигне и до санкции за родителите им. Санкциите стартират от 300 лв., прецизираха от здравната ревизия.

Междувременно, броят на пациентите на интензивно лекуване в многопрофилната болница в Благоевград внезапно нарастна.

В реанимация на интензивно лекуване имаме 11 пациенти, т.е. едно свободно място другояче за междинните и по-леките случаи имаме задоволително кревати. Общо приети в болница в болничното заведение са 105 пациенти все още, 5 деца, изясни доктор Огнян Митев, шеф на Многопрофилна болница за интензивно лекуване в Благоевград.

Настанените в болничното заведение деца са в положително общо положение. По-тежките случаи се насочват към софийски клиники.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас в Благоевградска област през днешния ден бяха на учебно заведение, като преди началото на часовете бяха тествани с бързи проби. Приблизително към 20 от децата в региона са дали позитивен резултат, само че точният брой ще стане явен на следващия ден до обяд, обясниха от Регионалното ръководство на образованието.

Репортери: А. Сукалинска, В. Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР