Вечер с приятната мисъл, че любимият им отбор е първи,

...
Вечер с приятната мисъл, че любимият им отбор е първи,
Коментари Харесай

Интер е първи поне за една нощ след успех в Сардиния

Вечер с приятната мисъл, че обичаният им тим е първи, ще прекарат почитателите на Интер. Момчетата на Лучано Спалети ги зарадваха с триумф в гостуването на Каляри, който ги извде на върха на класирането, най-малко преди мача на Наполи в неделя.

Мауро Икарди се регистрира с дежурните си две попадения, а едно добави и Марсело Брозович. Така даже и голът на Леонардо Паволети, с който островитяните върнаха за малко интригата, не се оказа съдбовен за успеха на гостите.

Този мач предложи доста борба първоначално, което се отрази и на головите положения, тъй като те не бяха изключително доста. И въпреки всичко "нерадзурите " бяха по-активни, само че в първите минути по този начин и не откриха задачата.

Постоянството им обаче даде резултат в 29-та минута. Тогава центриране на Иван Перишич беше засечено от Мауро Икарди в мрежата от близка отдалеченост и по този начин Интер справедливо поведе в резултата.

Освен още две забавни, само че неосъществени положения, това беше всичко до почивката в този мач. По-хубавите обстановки бяха оставени за второто полувреме. И в него несъмнено имаше какво да се види.

В 55-та минута Антонио Кандрева направи един от марковите си нападения до аутлинията и откри Марсело Брозович на границата на наказателното поле. Хърватинът изстреля топовен снаряд, с който щеше да скъса мрежата за 2:0.

Домакините обаче не преклоних глави и съумяха да понижат изоставането си, с което изцяло да се върнат в мача. Това се случи в 71-та минута, когато Паоло Фараго центрира ужасно в наказателното поле от десния фланг и там Леонардо Паволети засече неспасяемо топката в мрежата за 1:2.

Но тази наслада на сардинците не търпя дълго. В 83-та минута Интер си върна задатъка от два гола, когато след едно дълготрайно безредие в наказателното поле на Каляри топката стигна до Икарди на няколко метра пред вратата и той от въздуха прати топката мощно в мрежата за крайното 3:1.

След този процес грандът от Милано събра 36 точки, с една повече от втория Наполи, който в неделя гостува на Удинезе. Каляри остава в средата на таблицата с 15 точки и беше комплициран краят на серията му от две победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР