Вече започва да тече срокът за записване на нови акции

...
Вече започва да тече срокът за записване на нови акции
Коментари Харесай

Левски увеличи капитала, започна записване за нови акции в клуба

Вече стартира да тече срокът за записване на нови акции от Левски, откакто протоколът от общото заседание е в Търговския указател, оповестяват сътрудниците от " 24 часа ".

Левски въпреки всичко е вдигнал капитала си на общото заседание преди няколко седмици, когато изпълнителният шеф Ивайло Ивков бе освободен от служба.
 Основен състезател на Левски на линия за мача с Берое
Основен състезател на Левски на линия за мача с Берое

Заниманието се организира пред погледа на ръководителя на УС на клуба Даниел Боримиров

След шума към уволнението на юриста, както и на члена на надзорния съвет Петър Ганев никой от управлението на столичани не показа дали това, поради което са се събрали акционери, е свършено. В точка 1 на общото заседание е заложеното за гласоподаване за нарастване на капитал.

Проверка на " 24 часа " демонстрира, че работата е свършена и той е вдигнат с 3 млн. лева Сегашните акционери на Левски могат доникъде на май да заявят и платят нови скъпи бумаги с номинал от 1 лев, само че с цена от 5 лева

На сбирката са участвали 97,57% от имащите право на глас. Мажоритарният притежател на столичани Наско Сираков има 86,6%. Останалите са миноритарни акционери в клуба. Преди гласуването съветникът на Сираков - юрист Борислав Георгиев, среща всички акционери за какво е добре да се одобри увеличението на капитала на клуба. По думите му по този начин дългът на " сините " към Национална агенция за приходите, който е 11,8 млн. лева, ще бъде погасен най-бързо.
 Крушарски разяснява събитията в Левски
Крушарски разяснява събитията в Левски

Вижте какво сподели той

Любопитно е да се означи, че малко повече от 10% от акционерите се въздържат, когато стартира гласуването за увеличението на капитала. Все отново предлагането е признато с 89,74%. Или другояче казано, малко акционери са подкрепили Наско Сираков.

Справка в книгата на акционерите демонстрира, че някогашният член на Надзорния съвет на " Левски " Константин Папазов не е участвал на общото заседание. За изненада на мнозина баскетболният познавач има една-единствена акция.

Точно поради това бе формиран и " Бизнес клуб " Левски ". След сбирката Тодор Батков разгласи, че ще си вземе от новите акции, откакто е получил покана от Наско Сираков.

Ако не бъде достигната квотата от 3 милиона акции, то ще има втори късмет на тези, които желаят да си вземат.
 Станимир Стоилов взима със себе си крило на Левски, в случай че поеме гръцки гранд
Станимир Стоилов взима със себе си крило на Левски, в случай че поеме гръцки гранд

И двете страни все още не дават публично удостоверение за преговори
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР