Вече ясна структурата на новото правителство. Продължаваме промяната ще получи

...
Вече ясна структурата на новото правителство. Продължаваме промяната ще получи
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 декември



Вече ясна структурата на новото държавно управление. Продължаваме промяната ще получи 8 министерства, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ - по 4, а Демократична България - 3. В структурата на Министерски съвет ще има две нови министерства - едното ще дава отговор за растежа и нововъведенията, а другото ще сплоти всички държавни предприятия, изясни Кирил Петков по БТВ. Бойко Рашков и Николай Денков ще бъдат част от държавното управление от квотата на Политическа партия.

" Надявам се, че ще имаме кабинет с имена на министри до края на идната седмица ". Това съобщи водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред БТВ. По думите му следва да се разпишат всички разисквани политики, като когато съдружното съглашение бъде готово и утвърдено от всички съдружни сътрудници, тогава към този момент ще бъде показан кабинет с имена.

Приключихме договарянията, сега оформяме съглашението. Надяваме се на следващия ден съглашението да мине обзор от четирите партии, с цел да може да приключи формалният развой. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев във връзка договарянията за съатавяне на държавно управление сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България ". В отговор на въпрос той посочи, че съглашението ще бъде показано обществено. Надяваме се в границите на идната седмица да успеем да излъчим държавно управление, съобщи Василев. Може би договарянията изглеждаха лесни, само че от вътрешната страна не беше елементарно. Една от аргументите да стане по-лесно спрямо Германия да вземем за пример, е, че никой не желае нови избори. Всички направихме отстъпки. Например ние отстъпихме пред претенции на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в обществените заплащания. Прие се да отпаднат два глупави налога – налог уикенд и данъкът върху лихвите. Прие се да има криминализиране на заплащанията в плик, добави съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

ГЕРБ няма да поддържа съдружното държавно управление към " Продължаваме промяната ". В това бе безапелационна в предаването " Неделя " 150 по БНР Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. " И към този миг не знаем нищо за неговия предстоящ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и съблюдаваме идеологията си години наред. Никога до момента ГЕРБ не е управлявала с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Заклинанията, някои желаеха даже да си татуират сходно проклинание, че в никакъв случай няма да ръководят нито с Българска социалистическа партия, нито с Движение за права и свободи, нито с ГЕРБ, се оказаха неистина ".

Има метод ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров и основният прокурор Иван Гешев да бъдат отстранени бързо от постовете си. Това сподели в служебният министър на правораздаването Иван Демерджиев. " В единия случай пълномощията са напълно на Народното събрание, което може да пристъпи към освобождението на ръководителя на КПОНПИ. Този въпрос може да бъде решен елементарно, само че е въпрос на устройствения устав на Народното събрание. Може да се случи до месец, сигурно. При Иван Гешев нещата са малко по-сложни, защото се изисква промяна на Висшия правосъден съвет.

" Има проби за всички учебни заведения за новата седмица. Ако има организация в образователните заведения, те могат да стартират още от на следващия ден да учат постоянно. Около 60% от всички възпитаници са декларирали, че желаят да бъдат тествани. Процесът ще отнеме една-две седмици и голямото мнозинство от учениците ще се върне в клас преди Коледа ". Това разгласи пред БНР министърът на образованието Николай Денков. Той уточни, че основна се е оказала смяната в заповедта на здравното министерството, с която се е разрешило едно вместо две тествания седмично.

" Коалиционното съглашение е огромно, документите са подготвени, сега изглаждаме стилистични елементи. Надяваме се съдружните ни сътрудници, които имат по-сложни структури, да одобряват тези документи, когато са подготвени, с нужната скорост. Всички съдружни сътрудници са декларирали ясно предпочитание да вземат участие в ръководството ". Това сподели в предаването " Неделя " 150 по БНР Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

 

" Дано не е прекомерно оптимистична поръчката, че Бюджет 2022 може да е подготвен до края на януари. Бюджетът е най-голямата политика, само че механически нямаме време ". Това сподели пред БНР Димитър Манолов, КТ " Подкрепа " и ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. Утре той ще взе участие в Националния съвет за тристранно съдействие с тематика " Данъци ".

Добре съм, усещам се отлично и съм на работа от една седмица. Забавих третата си доза и дадох позитивен резултат за коронавирус. Лекувах се у дома и съумях да го преодолея в границите на седмица-10 дни, само че след това пристигна пост коронавирус синдрома. Това съобщи пред bTV доцент Ангел Кунчев в първото си телевизионно изявление след дълго неявяване, което провокира редица конспирации за здравословното му положение.

Лекарят работи в полза на живота, физическото и психическото здраве на пациента и спомага за обществената му реадаптация. Всеки доктор в ежедневната си активност се стреми да утвърждава личния си и на съсловието престиж, като даже отвън рамките на професионалната си активност се въздържа от действия и дейности, които биха уронили достойнството и достолепието на лекарската специалност. Лекарят е деен член на обществото, спомага за популяризирането на здравословен метод на живот и публичната хигиена. Всички тези текстове от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България (чл. 3, член 13 и член 60) са нарушени от инфекциониста доцент Атанас Мангъров що се отнася до COVID-19 – това смята доктор Петър Петров (доктор по биохимия, магистър по токсикология, нутригеномика, хранителна химия, както и бакалавър по биотехнологии), който е подал сигнал до Българския лекарски съюз (БЛС).

Невиждана гонка се е разиграла из софийските улици по тъмна доба. Преследването е приключило с повече от зрелищен арест. Водачът се опитал да избяга от полицията, откакто блъснал няколко коли. При оформилото се гонене, е бил ударен и 50-годишен пешеходец. Полицаите най-сетне съумели да спрат камикадзето в столичния квартал Люлин. В обществените мрежи се появиха и фотоси от случката.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР