Вече всички знаем, че ако искаме да отслабнем, трябва да

...
Вече всички знаем, че ако искаме да отслабнем, трябва да
Коментари Харесай

Вкусни заместители: Насладете се на любимите си храни с по-малко калории

Вече всички знаем, че в случай че желаеме да отслабнем, би трябвало да одобряваме по-малко калории, в сравнение с изразходваме. За тази цел е нужно да избираме рационално храната си и да внимаваме с количествата. Как обаче да се откажем от най-любимите си, само че нездравословни артикули? Като намерим техни заместители. В тази публикация ще ви предложим няколко други възможности на калоричните лакомства.
Заместител на пастата - “спагети ” от тиквички
Всички типове обичайната паста са с високо наличие на калории и въглехидрати. Обикновено след яденето им се усещаме подути и ни е тежко. Такава заплаха обаче няма при по-здравословната опция, която е “спагети от тиквички ”. Вземете зеленчука, измийте го и го нарежете на тънки линии. Загрейте тиган, прибавете малко зехтин, а по-късно и тиквичките. Прибавете сол и черен пипер на усет и гответе за 1-2 минути. Внимавайте да не изгорите лентичките спагети. Те би трябвало да останат с кондензиран, яркозелен цвят. Към тази рецепта можете да добавите съставки съгласно персоналните желания.
Заместител за майонезата - кисело мляко
То е отличен сурогат на майонезата в салати или като дип-сос. Той е по-ниско калоричен и в състава му влизат протеини, въглехидрати, мазнини, живи бактерии, микроелементи и витамини от група В. Киселото мляко насища човешкото тяло с фосфор, магнезий и калий. Тези минерали са извънредно значими за всички метаболитни процеси. Също по този начин постоянната консумация на натурални ферментирали млечни артикули ускорява циркулацията на пептиди в кръвта, които притъпяват възприятието на апетит.
Заместител за картофените чипсове - снакс от зеленчуци
Хрускането на чипс, до момента в който гледате обичания си филм с цялото семейство, е примамливо занятие. Трябва обаче да знаете, че той не носи нищо друго с изключение на щета на тялото. Домашният зеленчуков чипс, изработен от морков, тиква или цвекло, е напълно друго нещо. Няколко трика ще ви оказват помощ да извършите този снакс в действителност апетитен и вкусен. Резените би трябвало да бъдат допустимо най-тънки. Подправките ще придадат на чипса по-изразителен мирис. Смесете червен пипер, чили, билки или каквото друго предпочитате. Най-добре е да готвите зеленчуковия чипс на фурна или в еър фрайър (ако имате такъв).
Заместител на шоколадови барчета - протеинови десерти
Тук има едно огромно “но ”. Не е обезпечено, че всеки протеинов десерт, който ще намерите в магазина, ще има по-малко калории от естествения. Освен това не е несъмнено, че ще има и в действителност положително количество белтъчини. Четете деликатно какво написа на опаковките и се убедете, че в даденият артикул има най-малко 15 година протеин, а също по този начин проверете дали няма добавена захар. Да се слага огромен надпис “протеин ” на опаковките е сполучлив маркетингов трик, който може да заблуди по-неопитните в този метод на хранене.

Ако пък имате време и предпочитание, пробвайте да си приготвите протеинов десерт у дома. Ние ви предлагаме относително лесна рецепта. Смесете в блендер овесени ядки, протеин на прахуляк с усет по ваш избор, бадем тахан и малко мед за наслада. След това изсипете сместа в правоъгълна тавичка и изравнете. Охладете в хладилника за към час и нарежете на барчета.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР