Вече ви разказахме, че някои от най-любимите имена на родната

...
Вече ви разказахме, че някои от най-любимите имена на родната
Коментари Харесай

Български рок и ска легенди, плюс млади... Свраки на рок фестивал в скалите над Бов

Вече ви разказахме, че някои от най-любимите имена на родната рок сцена се сабират в границите на първото издание на  от 13 до 15 септември 2024 година, над гара и село Бов в Еко плантация и комплекс „ ЧемерникЪ “.

Във „ съдбовния “ петък, 13-и, ще раздерат небето от шлагери " Уикеда ". Безспорно Ерол и компания ще ни напомнят по какъв начин се употребява „ Уиски с фъстъци “, кой, какъв брой и за какво обича „ Мариана “, дали единствено „... ние двамата с Боби пием кафе “ или ще участват и други кибици и свидетели…

Бандата даже записа видео за събитието:



В събота, 14-и, на Кръстовден, на едно място, на една сцена, в тази поредност ще гледаме Doctor`s Gogo Band, Elinor, Обратен Ефект и Svetlio & The Legends…

Тези банди няма какво да ни ги хвалят.

Обаче! Част от интригата е, че форумът дава обещание поле за изява на млади гении

Истинските меломани ще чуят авторски осъществявания на групата Rejected Mono, чиято стилова ориентировка върви в диапазона от баладичен рок, през малко реге, пънк, до хард-рок с леки различни закачки. Момчетата, които са дружно към този момент две години, поддържат приключилата НАТФИЗ украинка и бард Анна Верховска, като извършват нейни песни с техни аранжименти. Русокосата чародейка Анна също ще можем да забележим на поляната на „ ЧемерникЪ “ над гара и село Бов на 15 септември.

Няма да ни липсва и акустичната неделна нотна линия измежду девствената хубост на Искърското дефиле. Невероятните „ локални “ (всъщност – света обиколили, само че все при скалите се връщали…), очарователни симпатяги от " Своге Акустик " ще „ ни довършат “.

А ето и най-младиге музикални сюрпризи от уредниците на феста:

Надарени млади гении събира новата и към този момент правеща кавъри тайфа „ МаринЪ “ - членовете са от 15 до 19-годишна възраст.

„ Пеещата котва “ в музикалното пристанище на групата се назовава Марина Ганчева и учи испански и филантропични науки в 127-о СУ „ Иван Н. Денкоглу “. На баса е Константин-Кирил Йорданов – Косьо. Само броени дни преди нашия фестивал 19-годишният Косьо ще прекрачи прага на Музикалната Академия „ Панчо Владигеров “ с профил „ Поп и джаз бас китара “.

Трима възпитаници от столичното 21-во СУ „ Христо Ботев “ ще забележим също в бандата - темп китариста Андрей Георгиев, Борислав Стоичин, който ще ни държи будни с барабаните си и на соло-китарата е Филип Велков – Фицата.

На хоризонта над скалите на Бов в заключителния 15.IX., неделя, ще се извиси " Сврака ", чийто жанр на свирене е избран от самите членове на групата като ню уейв пост-пънк.

Членове ли казахме... По-якото е, че бандата е напълно дамска и разперва крилете си в столичния музикален ъндърграунд към този момент повече от година. Вдъхновение за името,,Сврака ” на софийските ученички идва от бабата на басистката.

Дебютът на младите дами предходната пролет се оказва неслучаен и доста значим за тях. Те се събират, с цел да подгреят почитателите на не кого да е, а на прощъпулника на ню уейв културата у нас „ Нова генерация “ - на трибюта на Димитър Воев.

Момичето с клавирните акомпанименти измежду свраките Лиа Ивайлова (18 г.) е „ генетично обременена “ с качествена музика – щерка е на настоящия басист на обичаната рок група „ Тангра “ Валери Григоров – Рио.

На барабанния сет забива 16-годишната Анастасия Боянова, ученичка в Американския лицей в София с филантропични науки. 

Арт-течението очевидно „ е попарило “ и другата 16-годишна ученичка от Американския лицей Моника Пантелеева, която опъва крепко струните на китарата в „ Сврака “.

„ Казвам се Марта Илиева и съм басистката на група „ Сврака “. Занимавам се с музика от дребна - пея, изсвирвам на пиано и изучавам контрабас в Националното Музикалното Училище „ Любомир Пипков “, споделя 16-годишната ученичка от София.

Успех, девойки! Мечтайте, летете и дерзайте, благи Свраки, пожелават организаторите
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР