Вече цяла България ги познава отлично. Радва се на таланта

...
Вече цяла България ги познава отлично. Радва се на таланта
Коментари Харесай

Петя Панева и Донко Марков - звездите на тазгодишния фестивал Пирин Фолк

Вече цяла България ги познава чудесно. Радва се на гения им, трудолюбието, триумфите, младостта... Често може да чуем да ги назовават събитие: „ Такива деца се раждат един път на 100 години! ”, „ Господ е сипал, сипал гений... ”, „ Изумителна са! и т. н. И си мисля, че те занапред ще схващат какъв брой тежи тази корона. Имат време. Сега тази всеобща обич е просто една огромна страст, която ги кара да летят. И им проличава! Нека се радват на триумфите си, да натрупат знание, самоувереността да ги кара да бъдат още по-трудолюбиви, да си избират вещо учителите, само че и да изградят имунитет. Че каквото блестящо бъдеще им вещаят... ще им би трябвало! Ама това не е наша работа в този момент. Ние би трябвало да им светнем прожекторите и да ги следим. 

Със сигурност лято 2017 ще остане незабравимо за Петя Панева и Донко Марков. Те бяха наградени с най-високите оценки на XXV-ото издание на фестивала „ Пирин Фолк ” в Сандански. Петя се завърна във Варна с три награди - първа премия на фестивалното жури, премия на журналистическото жури и премия на публиката. Тя се показа с песента " Китка ми шарена " от репертоара на Руска Стоименова в аранжимент на Йордан Данев. Донко извърши песента " Болен лежи Катил Георги ", още веднъж с аранжор Йордан Данев, а осъществяването му бе наградено с първо място на първия детски „ Пирин Фолк ”. 

Двамата ученици на НУИ " Добри Христов " - Варна с учител Павлинка Тодорова гостуваха в предаването " Съботна софра " (излъчено на 30.09.2017 г.)

 Донко Марков и Петя Панева „ Публиката доста ръкопляскаше, доста ми се радваха. Залата беше претъпкана. ”, сбито разяснява Донко Марков присъединяване си на " Пирин Фолк ", до момента в който „ кака Петя ” описа доста прочувствено за прекарването: Изобщо не беше лесна задача. Всъщност, моето присъединяване беше доста инцидентно. Първоначално ми се струваше като на смешка, само че откакто отидох там,  емоцията, искрите, които хвърчаха към самия спектакъл, просто беше едно доста огромно преживяване. (...) Песента „ Китка ми шарена ” мисля, че ме показа сносно. Тя е в две елементи – мудна и бърза. Все отново бавната ария демонстрира повече майсторство, повече качества. С бързата част желаех да накарам хората да заиграят. С бавната част да ги впечатля, а с бързата да танцуват, да я запомнят и още от втория куплет да стартират да пеят с мен припева. И това, което ме изненада, и ми стана ужасно прелестно, че в действителност публиката от втория куплет пееше с мен!

Цялото изявление и песните чуйте в атачмънта. 

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР