Вече цял месец продължават демонстрациите в София. Изгледите Бойко Борисов

...
Вече цял месец продължават демонстрациите в София. Изгледите Бойко Борисов
Коментари Харесай

“Шпигел”: Бунтовете на ул. “Тиква”

Вече цялостен месец не престават демонстрациите в София. Изгледите Бойко Борисов да подаде оставка обаче не са огромни - българският министър председател има доста съдружници в Европейски Съюз, включително и Германия.
Така стартира публикация в германскиото авторитетно издание “Шпигел”.

Ето и целият материал:

Полицията дойде на зазоряване - проведена акция със представители на властта, които да разчистят блокираните пътища и палатките в страната. Няколко стачкуващи бяха арестувани. Организаторите обаче отсякоха - митингите ще продължат.

Вече измина месец от началото им. Възмущението продължава да кипи През последните няколко седмици по-голямата част от стачкуващите стачкуват вечер и заран преди работа. Такава процедура с изключение на в столицата има и в Пловдив, Варна и Бургас.

Няколко хиляди се събират съвсем всекидневно. Броят им може да се усили през септември месец, когато почивките свършат. Гневът може да се надигне фрапантно и по-рано поради полицейските интервенции от петък. Според данните 60% от жителите на страната поддържат митингите.

Демонстрантите са преименували една от улиците от блокадата на Орлов мост на ул. “Тиква”. Това е прякор на премиера Бойко Борисов, който е зложелател №1 на протестиращите. Името му е еманация на цялата политическа система, свързва се с корупцията, несправедливостта, неналичието на народна власт и бистрота, злоупотребата с власт, непотизма и унищожаването на природата.

Най-бедната страна в Европейския съюз

Борисов направи рокади в кабинета си. Няколко министри трябваше да изоставен в опит да се потуши напрежението на площада. Но това няма да помогне. Това се трансформира и в смешка измежду протестиращите, които обявиха, че се местят столовете на палубата на “Титаник”. Борисов обаче няма да си тръгне толкоз бързо. Протестите може да не реализиран нищо, а също така министър председателят има и съдружници.

Неговата партия ГЕРБ е част от Европейската национална партия в Екологичен потенциал. Там е и партията на Ангела Меркел.

Демокрацията в България обаче е застрашена толкоз, колкото и в Полша и Унгария. На митингите в София се появи и афиш, който насочи пряк въпрос към немския канцлер: Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този подкупен човек?

Системата на Борисов трансформира България в най-бедната страна в Европейския съюз, а дружно с това - и страната с най-бързо топящо се население в света.

При преобладаващите условия доста българи не желаят да имат деца или да емигрират. В класацията за независимост на печата от „ Репортери без граници “ страната на Европейски Съюз е на 111-о място от 180 страни.

Превод: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР