Вече тринадесети ден продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия

...
Вече тринадесети ден продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия гладува 13-ти ден срещу корупцията при шофьорските книжки

Вече тринадесети ден продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия против покупко-продажбата на шофьорски книжки, която води до многочислени нещастия по пътищата.
На 12 юни той разгласи на блога си, че стартира безсрочна гладна стачка в символ на митинг против това, че уволнени за корупция чиновници на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " са възобновени на работа. Той прибягва до крайната мярка, защото предходните му опити да притегли вниманието на институциите и на жителите към казуса не са дали резултат. Босия разгласява всеки ден къси летописи, свързани с гладуването си, в персоналния си блог, който може да следите тук.
" Някой би споделил, че през днешния ден е съдбовен дин. Възможно е, само че не и за мен. Духът ми е непреклонен. През нощта ми беше хладничко, само че се дозавих с едно одеялце и нощта мина обикновено. Това е от ниската кръвна захар.
Днес ще направя един тур от НДК до президентството с плакатите. Докато се довлека ще наближи 11 часа, а тъкмо тогава имам дело в Административен съд-София.
Днес кръвното ми налягане е 137/74. Пулс-90. Тежа 73,9 кг.
Пия доста течности-около 3 литра-и това очевидно държи кръвното ми налягане по-високо в сравнение с при естествени условия.
Очаквам да ми се обади Московски съгласно ангажимента. Ще слага две изискване, с цел да се организира тази среща. Първото изискване с мен да бъдат " незнайните " за него Кънчо Димитров и Иво Кръстев, а второто е срещата да се запише и протоколира. На мен ми е напълно явен механизмът, довел до неговото позвъняване през вчерашния ден по телефона. Ако някой е чел книгата " Шести отдел " на Митьо Гестапото ще се сети незабавно.
Засега-толкова. Останалото ще напиша по-късно денем след срещата, в случай че се реализира такава ", написа през днешния ден Босия.
" Попитах господин Колев по какъв начин се усеща и го помолих да стартира да се храни. Казах му, че напълно съм на негово разположение. Настоях още на следващия ден да се срещнем. За мен беше значимо да схвана какво го е предизвикало да предприеме тази последна мярка на митинг. Спомена ми няколко имена на хора, които аз не познавам. Казах на господин Колев, че съм подготвен да му покажа по какъв начин действат всички системи във ведомството. Ако има съответни сигнали за манипулирани шофьорски изпити, дружно ще изгледаме записите от видеокамерите. Ще отделя на господин Колев колкото време би трябвало. Каквото би трябвало ще направя. Необходимо е да приказваме съответно. За мен в този момент е значимо в действителност да стартира да се храни, тъй като научих, че има съпътстващи болести и не желая здравословното му положение да се утежни. Поех ангажимент да се чуем на следващия ден с него и да се договорим по кое време да се забележим и да беседваме “, съобщи малко по-рано пред " Фрог нюз " Московски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР