Вече стартира на пътя Асеновград – Кърджали, в границите на

...
Вече стартира на пътя Асеновград – Кърджали, в границите на
Коментари Харесай

Рехабилитират цялостно пътя Асеновград - Кърджали

Вече започва на пътя Асеновград – Кърджали, в рамките на асеновградска община. Това заяви пред медии заместник-кметът на града Стоян Димитров. „ Проектът се извършва, според контракт сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и компанията реализатор. В момента се подменят всички бордюри и отчасти тротоарни настилки, като се резервира габарита на пътя в обитаемоте места “, увери Димитров.
Рехабилитацията започва от село Червен. През миналата седмица бяха извадени всички бордюри от лявата страна на пътя в посока Кърджали и стартира полагането на нов бордюр. „ На места ще се наложи ограничение на придвижването, като прекосяването няма да бъде спирано на цяло. Ремонтът по трасето ще се реализира поетапно, с цел да може да се обезпечи пропускателен режим на движещите се от там моторните транспортни средства (МПС) “, сподели Димитров.
 Приключи рехабилитацията на 15 километра от пътя Чирпан-Симеоновград Приключи рехабилитацията на 15 километра от пътя Чирпан-Симеоновград
По план за над 12 млн лв., съфинансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОПРР) 2014-2020 година посредством Европейския ф...
Той напомни, че община Асеновград е поела уговорката, в съгласие с кметовете на обитаемоте места, през които минава секторът, и общинската комисия по сигурност на придвижването, да бъдат построени повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности – там, където е належащо. Целта е да се понижи скоростта на колите и да се подсигурява сигурността за живота и здравето на популацията. Пешеходните пътеки ще бъдат обозначени и с осветяване. При разклона за село Мулдава се планува и градеж на трето платно, с цел да се обезпечи създаване на забавителна лента за ляв завой. Ремонтът на този пътен сектор се чака от години. В границите на област Кърджали пътят бе ремонтиран и е в положително положение. От страната на Асеновград същият е в незадоволително положение и се прави единствено настояща поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР