Вече стана ясно, кой ще изгражда тол системата у нас.

...
Вече стана ясно, кой ще изгражда тол системата у нас.
Коментари Харесай

Тол такси ще се събират на 500 места по пътищата

Вече стана ясно, кой ще построява тол системата у нас. Консорциумът " Капш Трафик Солюшънс " бе разгласен през вчерашния ден от АПИ за победител в публичната поръчка. Проектът ще продължи 19 месеца. Днес пък от австрийското сдружение дадоха детайлности към това по какъв начин ще наподобява новата система за пътните такси, когато проработи.

След малко повече от година и половина у нас ще работят 500 терминала за вписване и издаване на електронни винетки. Ще има и 100 автомобила за надзор, 100 пункта за претегляне в придвижване на транспортните средства и 100 портала за тол надзор. Предвидено е и създаване на изчислителен център и офис за поддръжка, оповестяват от австрийската компания. Kapsch TrafficCom има разполагаем 7 месеца за завършване на инфраструктурата, прецизират още от там.

За българския план сдружението ще употребява своята патентована система за сателитно идентифициране на транспортните средства и събиране на тол таксите. Тази система употребява бордово устройство и сателитна технология за идентифициране на камионите и установяване на позицията им, както и автоматизирано събиране на тол таксите. Предимството на това софтуерно решение е в неговата еластичност. То разрешава тол таксата да се пресмята на база на изминато разстояние, маса на транспортното средство, категория на пътя, време от деня и моментно положение на трафика. Тол такса ще се събира за всички класове асфалтирани пътища в това число I-ви, II-ри и III-ти клас. Това включва сред 16 000 и 18 000 км или към 80% от пътната мрежа.

" България е извънредно значим пазар за нас в един преуспяващ район ", разяснява Андре Лаукс, основен действен шеф на Kapsch TrafficCom. " Щастливи сме, че можем да стартираме работа по плана в Бълагрия след една доста интензивна фаза на публичната поръчка ", добави той.

Kapsch TrafficCom дава отговор 100% на техническите критерии, с цел да бъде разгласен за победител в публичната поръчка, а също по този начин предложи и най-ниска цена – малко под 75 млн. евро. България е шестата европейска страна, в която Kapsch TrafficCom има виновната задача да построи тол система с национално покритие, откакто направи това в Австрия, Швейцария, Полша, Чехия и Беларус.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР