Вече стана ясно, че испанската суперзвезда Рафаел Надал ще пропусне

...
Вече стана ясно, че испанската суперзвезда Рафаел Надал ще пропусне
Коментари Харесай

Големите имена при мъжете, които ще пропуснат US Open

Вече стана ясно, че испанската суперзвезда Рафаел Надал ще пропусне US Open, само че испанецът не е единственото огромно име, което няма да взе участие на тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. От листата със записаните за присъединяване в шампионата от “Големия шлем” тенисисти разбираме, че носителят на 3 мейджър трофеи Стан Вавринка също няма да се появи на кортовете във “Флашинг Медоус”. Причината, заради която 35-годишният швейцарец няма да играе в Ню Йорк е незнайна.
US Open 2020 ще пропуснат още френските ветерани Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга (техните претекстове също са неясни), както и австралиецът Ник Кирьос, който очевидно е решил, че в изискванията на пандемията от ковид и при ограниченията, които участниците би трябвало да съблюдават, не си коства да лети до Съединени американски щати.  Официално: Надал се отхвърли от US Open Италианецът Фабио Фонини и французинът Люка Пуй отпадат от сметките заради травми, а различен французин - Пиер-Юг Ербер, желае да бъде до половинката си, която скоро ще ражда.
ATP withdrawals from US Open:
Nadal (reason: " rather not travel " )
Federer (injured)
Monfils (unknown)
Fognini (injured)
Wawrinka (unknown)
Kyrgios (bird watching)
Tsonga (unknown)
Pouille (injured)
Herbert (wife pregnant)
Jarry (banned)
— Oleg S. (@AnnaK_4ever) August 4, 2020 Разбира се, тук би трябвало да напомним, че и носителят на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер (Швейцария) няма да играе на US Open, защото той по-рано тази година към този момент разгласи, че поради контузия на коляното е навън до края на сезона.  Цветана Пиронкова е в листата за главната скица на US Open За нас най-важното е, че в листата със деклариралите присъединяване играчи е и Григор Димитров (въпреки че към момента не е решил на 100%), а в последните часове стана ясно, че и някогашната първа ракета на България при дамите Цветана Пиронкова ще се включи в US Open със така наречен “защитен ранкинг” и ще направи своето завръщане в професионалния тенис точно в Голямата ябълка. Пловдивчанката е отвън WTA тура от 2017 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР