Вече сме ви срещали с Андрей Лилов - един от

...
Вече сме ви срещали с Андрей Лилов - един от
Коментари Харесай

Андрей Лилов: Създадохме първия по рода си софтуер за управление на събития и резервации в реално време

Вече сме ви срещали с Андрей Лилов - един от основоположниците на URBO - сполучливо и желано приложение за платено паркиране в столицата. Платформата скоро ще стане първата цялостна апликация, позволяваща продажба, валидиране и надзор на билети - както за разнообразни типове превоз, по този начин и за събития.

Лилов има над 16 години опит в травел промишлеността, споделя Topnovini.bg. В 12 от тях е Мениджър Бизнес развиване във водеща компания, както и интегратор на софтуерни решения за ръководство на хотели и заведения за хранене. Продължаваме диалога с него, с цел да проверим по какъв начин се развиват мобилните електронни услуги в градска среда.

Вече нееднократно стана дума за приложението за платено паркиране URBO Parking, само че пoд марката URBO към този момент има още едно приложение. С какво се разграничава то и към кого е ориентирано?

Както към този момент загатнах, ние предлагаме новаторски решения в областта на „ smart city “ и „ smart tourism “.

URBO Parking беше началото на тази стъпка – интелигентен метод за възнаграждение на паркинг зона в градска среда. В момента на пазара работи модерно софтуерно решение под марката URBO, което е ориентирано към предложение на разнообразни благоприятни условия за развлечение и превозване на свободното време. Платформата е еднообразно скъпа и потребна както за туристи и гости на градовете и курортите, по този начин и за локалните поданици. Една от нововъведенията, различаваща ни от всички останали съществуващи артикули в сферата, е опцията крайният консуматор да закупи в действително време определената от него услуга. На процедура ние предлагаме цялостен цикъл на покупка от момента на търсене, избор, елементи по извършването на покупки и приемане на електронен документ за платената услуга. В световен аспект, системата дава решение за няколко съществени казуса, присъщи за огромните градове и курортите – а точно, неналичието на информация в действително време, достъп до услуги, предоставяни от тествани снабдители и сигурни банкови разплащания. В допълнение, сме обезпечили директна връзка с значими административни центрове, посолства и незабавни номера.

Нашата задача е да предложим забавни услуги и артикули за всеки миг от деня и всяко въодушевление, елементарно налични и без загуба на ненужно време и не на последно място, да следваме международните трендове в бранша (т.нар. „ inspirational search “). Именно по тази причина, нашият слоган е Dare to Live (Осмели се да живееш) като пояснение на това, което вършим – даваме опция да избереш да правиш това, което ти харесва в този момент - по време, ползи и локация.



Какво предлага новото приложение?

Всички знаем какъв брой е мъчно за посетителя на даден град, а доста постоянно, даже и за жителите му, да получат информация за покрайнините в действително време и на едно място - забележителности, събития, благоприятни условия за развлечение, места за хранене и положителни търговски отстъпки.

URBО предлага елементарно разкриване на бизнеси и услуги наоколо до местоположението на ползвателя, информация за идни събития, както и разнообразни разновидности за превозване на свободното време. Потребителите имат опция да се осведомят какво се случва към тях или в дестинацията, която желаят да посетят, както и да закупят билети за разнообразни типове събития (театър, кино, концерт, фест/изложение и др.), входове за атракции (забавления, музеи, галерии, арт центрове и др.). Платформата предлага и опция за запазване и възнаграждение на турове, екскурзии и други туристически услуги. В допълнение към услугите за развлечение, платформата дава и опция за възнаграждение на съпътстващи услуги, като паркинг, билети за шатъл, профилиран транспорт и други, като задачата е да улесним и създадем по-достъпен целия цикъл от услуги при престой в определената дестинация. И всичко това е допустимо посредством няколко клика на вашия телефон.



С какво това приложение е атрактивно за бизнеса и с какво се различавате от Гугъл?

На първо място е значимо да отбележа, че URBO не е просто мобилно приложение, свързващо крайните консуматори с доставчиците на услуги, а цялостна бизнес платформа, която предлага опция за ръководство, разбор, и надзор на всеки търговец, станал част от платформата. За нас е извънредно значимо да предоставяме оптимално качествена, цялостна и елементарно налична услуга на крайния клиент. За тази цел е належащо всеки един от доставчиците на съответната услуга да разполага с нужните принадлежности за ръководство на своя бизнес и връзка с крайния клиент. При нас всеки бизнес основава и ръководи своя профил елементарно и бързо, като получава опция да се промотира посредством снимков и видео материал, да интегрира връзки към обществените си профили, да основава събития, услуги или различен тип артикули.

Осмелявам се да настоявам, че сме основали първия по рода си програмен продукт за ръководство на събития и резервации в действително време, с опция за интерактивно конструиране на зали, подиуми, систематизиране на търговски зони. Допълнително предлагаме обвързван мобилен POS за продажби на място, както и дейни връзки за продажба на артикули, част от система на трети страни.

Ние даваме на бизнеса още един инструмент за маркетинг и мощен канал за продажби, посредством който елементарно и налично доближават до своята таргет публика. URBO дава опция за потребление на разнообразни типове маркетинг принадлежности, семантичен потребителски интерфейс, таргетиране по геолокация и други Вярваме, че това е изключително скъпо за по-малките бизнеси, които нямат опция за вложения в независим маркетинг и софтуерни системи.



Разбираме, че това е национална платформа. В кой райони можем да се възползваме от услугите ви?

В края на предишното лято пуснахме взаимно със Слънчев бряг АД формалната мобилна апликация на курорта, с функционалности сходни на тези на URBO. Апликацията работи под марката SmartPass Sunny Beach и с изключение на информация за всичко протичащо се на територията на Слънчев бряг, дава опция за избор и закупуване на редица услуги, атракции и отстъпки в редица търговски обекти. Преди старта на летния сезон следва стартиране на нова версия, която с изключение на нов дизайн и нови функционалности към крайния клиент, ще предложи редица преимущества за бизнеса.

В началото на 2019 пуснахме национална платформа под марката URBO, като за момента фокусът ни е Банско, София, Пловдив и Бургас. Планираме до началото на летния сезон 2019 да разтеглим обсега на предлаганите услуги във всички известни черноморски дестинации, както и в други райони като Габрово и Етъра, Стара Загора, Русе, Благоевград, Сливен, Велико Търново.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР