Вече сме във властта, но дали това е най-важното, не

...
Вече сме във властта, но дали това е най-важното, не
Коментари Харесай

Ива Митева: Трифонов никога не е стоял на преден план, а е оставял експертите да са водещи

Вече сме във властта, само че дали това е най-важното, не съм уверена. Важното е да вървим напред. Това, което научихме е да водим разговор и мисля, че в този момент го реализираме сполучливо. Наистина ситуацията е доста по-спокойна, диалогична. Успяваме да намерим общите неща между тях и да се обединим.

Това сподели зам.-шефът на 47-ия парламент от " ИТН " Ива Митева пред Българска национална телевизия.

Г-н Трифонов в никакъв случай не е бил на напред във времето. Той постоянно е бил водач на партията, само че постоянно е казвал, че специалистите би трябвало да се на напред във времето. Сега просто сякаш израснахме и си научихме урока, колкото и да не ми харесва тази думи. Случи се по сложния път, несъмнено ни боли, сподели тя.

Винаги съм апелирала за младежите в политиката, само че този парламент прекомерно доста се обнови, прекомерно доста ще има да учи и ще е мъчно. Едно е да сте доверчив, тъй като сте млад, друго е, тъй като нямате опит и познания. Това е значимо да се знае. Като че ли предният парламент имаше хора с повече познания и опит и това не е за занемаряване. Виждам възторг, сила и упоритост в тези младежи и по тази причина се надявам да се задържат дълго време, тъй като знаете, че политиката доста изхабява, изясни Митева.

Аз бях един от съперниците на мораториума, може би тъй като съм правист и конституционалист. Не знам дали имаме мораториум, който да не е разгласен за противоконституционен. Затова се бяхме обединили към решенето да създадем комисия или да вървим към законови промени. Това беше препоръчано от ГЕРБ-СДС и по тази причина доста бързо трябваше да решим дали да действаме и да дадем явен политически знак. Това безусловно ще е потребно за хората, тук въпросът беше по-скоро дали не сме на ръба на конституцията, описа юристката.

Много деликатно би трябвало да се разиска зеленият документ. Не считам, че тематиката може да е разграничителна линия за обединението. Нека мина гласуването в комисия и пленарната зала и това ще покаже, безапелационна бе тя.

На въпрос ще докара ли до мир промяната на Гешев, тя сподели: Може, само че не считам, че това е решението. Промените в правосъдната система би трябвало да са дълбоки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР