Вече сме в , в нейното начало, заяви пред БНР

...
Вече сме в , в нейното начало, заяви пред БНР
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме

" Вече сме в, в нейното начало ", съобщи пред БНР епидемиологът проф., консултант на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Тя посочи, че над 4% позитивни проби към този момент е сигнал за развиване на епидемиологична вълна.

Нараства броят на болните, които се нуждаят от хоспитализация и това е тревожно, акцентира проф. Кожухарова и добави, че това е индикатор, който доста деликатно се следи, с цел да се вкарват съответни ограничения.

" Разчитаме да е най-малко по-краткотрайна тази вълна. Броят на хората, които имат имунитет има значение върху интензивността ", изясни епидемиологът.

Тя още веднъж акцентира, че по-млади хора са наранени от при актуалната вълна:

" Все още няма данни за тежко протичане при деца и младежи ".

По думите на проф. Кожухарова разполагаме с допустимо най-сигурното средство против Делта разновидността - имунизациите:
 Проф. Кожухарова: Очакваме пикът на четвъртата вълна през септември Проф. Кожухарова: Очакваме пикът на четвъртата вълна през септември
България към момента е в „ зелената зона ” по разпространяване на ковид, само че към този момент е в четвъртата вълна и заболеваемостта се...

" Наличните все още ваксини се оказва, че са ефикасни. Така че имаме в ръцете си едно действително, а не имагинерно средство за повлияване на епидемията ".

" Ваксинирането ни дават опция да не променяме метода си на живот ", изрично акцентира проф. Мира Кожухарова и добави, че имунизацията е най-демократичното средство в медицината, тъй като тя е идентична за всички:

" ни дава тъждество, което в медицината е доста значимо... Не става дума за дискриминация, а за опция, от която можем да се възползваме ".

Проф. Кожухарова акцентира, че продължава полемиката дали е належащо слагането на трета доза от имунизацията и на кои хора:

" Препоръката на е да се слагат ваксини на повече хора, вместо да се насочва имунизирането към слагане на трета доза ".
 Мира Кожухарова: Хроничните болести са отзив за имунизация Мира Кожухарова: Хроничните болести са отзив за имунизация
„ Хроничните болести са свидетелствуване да се ваксинираш против COVID-19, а не противопоказание “. Това съобщи съветникът на мини...

Съветничката на министъра на опазването на здравето разяснява ограниченията при увеличаващия се брой инфектирани:

" Не се разхлабват ограниченията, а се уточняват. Хората, които са имунизирани, които са преболедували и който сега е известно, че не са инфектирани с ковид, не са рискови за хората, с които контактуват, а и за самите тях няма заплаха ".

Според нея би могло да се управлява дали личният състав на заведенията е имунизиран.

" Не приказваме за силово въвеждане на имунизация ", безапелационна беше проф. Кожухарова.

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР