Вече сме напълно убедени, че бъдещето на колите е свързано

...
Вече сме напълно убедени, че бъдещето на колите е свързано
Коментари Харесай

Това ли ще е първата наистина летяща кола

Вече сме изцяло уверени, че бъдещето на колите е обвързвано с електричеството, само че към момента чакаме да забележим оня футуристичен миг, в който те няма да се движат по пътищата, а във въздуха.

От една страна ни се коства като нещо в действителност далечно в бъдещето, само че от друга може да се окаже много по-реално от предстоящото. От Dezeen разбираме, че Федералната авиационна администрация (FAA) в Съединени американски щати е дала зелена светлина за тестване на електрическа кола, която може да лети.

Armada Model Zero е създадена от Alef Aeronautics е предходник на Model A, който бе разгласен в края на предходната година. Разрешението от FAA е огромна стъпка напред, тъй като то дава право на компанията да тества в летящата кола на обществени места.
 Снимка 625052

Тя разполага с четири колела, които служат за напредването ѝ по пътищата и цели осем витла, които сходно на дрон я издигат във въздуха. От Alef Aeronautics настояват, че Armada Model Zero е първата в света кола, която в действителност ще може да лети.

Компанията споделя, че и други са били одобрявани, само че те не могат да се движат по пътищата или не се побират в едно обикновено паркомясто. " Това е една дребна крачка за самолетите и голяма такава за колите ", споделя изпълнителният шеф на Alef Джим Духовни.

Осемте витла в колата ѝ разрешават да излетява отвесно сходно на дрон или хеликоптер, без да ѝ е нужна писта. Цялата рамка на колата е направена от въглеродни влакна, като в центъра ѝ е ситуирана кабината, която побира двама пасажери.
 Model A

Model A

Когато Armada Model Zero е във въздуха рамката се завърта на 90 градуса и предната и задната част играят ролята на крила. За съпоставяне ще кажем, че Model A би трябвало да изминава към 300 километра по пътищата, до момента в който във въздуха към 170 километра.
 XPeng X2 - китайската летяща кола, тествана обществено в Дубай
Първата летяща кола, полетяла обществено в Дубай

Добре пристигнали в бъдещето

Като цяло Model A е кола, която ще може да бъде карана единствено и само с ниска скорост, като оптималната, която може да развие, е 40 км/ч. Производството ѝ би трябвало да стартира през 2025 година, а цената е от 300 000 $. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР