Вече ще изключват от училище за компромати, публикувани във Facebook.

...
Вече ще изключват от училище за компромати, публикувани във Facebook.
Коментари Харесай

Изключват от училище за компромати във Facebook

Вече ще изключват от учебно заведение за компромати, оповестени във Фейсбук. През последните години стана наклонност учениците да качват фотоси и видеоклипове в обществените мрежи за да унижат обществено собствен връстник. Това наложи и въвеждането на наказания за сходен тип прегрешения, съобщи " Монитор ".

Така да вземем за пример в правилника на 32 СУИЧЕ е записано, че учениците нямат право да популяризират записи, фотоси или други материали в обществените мрежи, компрометиращи престижа на учебното заведение и учебната общественост.

При допускане на такова нарушение те подлежат на наказване " пренасяне в друго учебно заведение ". Заснемането на лица без тяхно познание се смята като нарушаване на учебния ред и в 31 Средно учебно заведение за непознати езици и мениджмънт, известно още като Бастилията.

Правилникът на 51 СУ " Елисавета Багряна " пък гласи, че учениците са задължени, ползвайки интернет, да не показват себе си и другите с несъответствуващи фотоси и текст. Това свое обвързване те декларират и в специфична декларация, която се подписва и от техните родители. По отношение на наказванията учебните заведения имат известна независимост. Някои образователни заведения са въвели глобата " пренасяне в друга паралелка ".

Така да вземем за пример в 51-во СУ тя може да бъде наложена при допускане на 7 неизвинени отсъствия. В 31-о СУЧЕМ, известно още като Бастилията, възпитаник може да бъде изместен в прилежащ клас, при допускане на 10 отсъствия без уважителна причина. В 32-о СУИЧЕ също е написано такова наказване, което се постанова при прегрешения като тормоз и/или нападателно държание. До пренасяне в друго учебно заведение се стига, когато ученикът е натрупал 15 неизвинени отсъствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР