Вече шести ден продължава операцията по издирването на оцелели в

...
Вече шести ден продължава операцията по издирването на оцелели в
Коментари Харесай

Шест дни по-късно: Няма следа от издирваните на горящия ферибот


Вече шести ден продължава интервенцията по издирването на оживели в пламналия ферибот в Йонийско море. 10 души остават в неопределеност, 7 от тях са наши сънародници. По обяд фериботът дебаркира на пристанището в Астакос и избавителната интервенция беше възобновена.

„ Юрофери Олимпия “ продължава да дими, фериботът е накривен на една страна и най-вероятно в трюма му е навлязла вода. В интервенцията вземат участие над 60 пожарникари.

Българските фамилии на място следят акцията от първо лице.

На метри от изгорелия ферибот водачът Вангелис описа на екипа на bTV, че след пламъците на разсъмване е напуснал кораба за минути: „ В момента, когато се качвахме в избавителните лодки, всичко на ферибота изключи, моторите, осветлението – всичко. Ако бяхме закъснели единствено с 5 минути, никой нямаше да се избави “.



От синдиката на водачите в Гърция също имат подозрения дали фериботът е бил механически изправен. Президентът на профсъюза

Янис Какос разяснява, че към момента има вяра за оживели. Обясни, че организацията разполага с документи, които потвърждават, че някои от корабите на „ Грималди “ не са изправни.

21-годишният украинец, който съумя да се измъкне жив на третия ден, даде спомагателни показания на пристанищните управляващи на Корфу: когато огънят горящ, той примрял, а към този момент в схващане потърсил пожарогасител. Разказва, че бутилките били празни.

Тези думи на оживелия разстроиха Кристиан, който търси татко си Димитър: „ Баща ми е с 2 изкуствени клапи, пие хапчета, Всяка една минута му е от голяма важност.
Снимка: btvnovinite.bg


Кристиан не схваща и по какъв начин оживелият украинец е излязъл незасегнат: „ Твърдят от 3 дни, че е 600 градуса, аз не съм физик, само че да излезеш по джапанки, при 600 градуса. Мисля, че корабът щеше да се разтопи, тази ламарина не е измислена, съгласно мен, за такива пожари “.

Гръцките управляващи оповестиха, че 2 дни преди случая противопожарната система и алармите са били тествани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР