Вече седмица двете големи политически сили – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,

...
Вече седмица двете големи политически сили – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Имаме нов сюжет: Бойко Борисов - Мария Габриел

Вече седмица двете огромни политически сили – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, договарят, с цел да се случи ротацията и да продължи да съществува „ некоалицията “. В понеделник президентът връчва досието с мандата на ГЕРБ. Какво ще последва от там нататък?

„ Имаме нов сюжет в тази обстановка и това е сюжетът „ Бойко Борисов-Мария Габриел “. От думите му ясно чуваме тя да си намерения добре дали като министър-председател ще може да работи с непознати министри “, разяснява в ефира на bTV Евелина Славкова, социолог и политически анализатор.

Според нея картата „ предварителни избори “ продължава да стои, с доста по-малка тежест да има кабинет, само че по думите ѝ не би трябвало да се изключва и тази опция.

„ Липсва ми този подробност какво ще се случва през идващите девет месеца като политики. В рамките на предходната година аз не чух нищо във връзка с парите по Плана за възобновяване, в каква посока ще се движи тази страна. Този диалог липсва “, уточни Славкова.

„ В момента обстановката е такава, че двете сили са много надалеч от реализирането на мандат. Освен да се разпределят министерски места, което е привидната част, става дума за систематизиране на цялата държавна власт “, разяснява от своя страна журналистът Сибина Григорова.

Според нея е значимо властта да дава отговор на тежестта на партиите и това е битката сега.

„ Големият въпрос е до каква степен ГЕРБ-СДС биха се съгласили да правят отстъпка “, добави тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР