Вече седми ден продължават протестите в Гърция заради влаковата катастрофа,

...
Вече седми ден продължават протестите в Гърция заради влаковата катастрофа,
Коментари Харесай

Гръцките железничари продължават стачката си

Вече седми ден не престават митингите в Гърция поради влаковата злополука, при която починаха минимум 57 души, откакто няколко вагона дерайлираха и избухнаха в пламъци след конфликта покрай град Темпе. 

Конфедерацията на гръцките държавни чиновници (ADEDY) разгласи 24-часова национална стачка и прикани за всеобщ протестен протест в 12:30 на площад Клафтмонос, централна Атина. 

Няма да се движат и фериботите. Засега няма информация за присъединяване в митингите на работещите във въздушния превоз, предава.

Синдикатът на железничарите разгласи, че продължава стачката, до момента в който не се приложат незабавни ограничения по сигурност на придвижването на влакове. 

В същото време стачкуващите скандират против политиците, за които се счита, че носят отговорност за неприятното положение на железопътния превоз в страната и желаят оставката на цялото държавно управление. 

Припомняме, че поради трагичния случай министърът на превоза на Гърция Костас Караманлис подаде оставка, заявявайки, че счита, че е негово обвързване да се отдръпна като главен израз на почитание към паметта на хората, които са починали незаслужено “ при влаковата злополука. 

Междувременно беше задържан началникът на гарата град Лариса. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР