Вече се въведе практиката, че когато един филм се покаже

...
Вече се въведе практиката, че когато един филм се покаже
Коментари Харесай

Максим Генчев: Когато един филм се посрещне добре навън, той добре се посреща и в България


Вече се вкара практиката, че когато един филм се покаже на открито и има успех- той се посреща добре и в България. Това чакаме да се случи и с този филм.

Това съобщи през днешния ден Максим Генчев, който е режисьор на фантастичното премеждие „ Смартфонът-беглец “ на „ Амрита Арт “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Филмът за първи път отвори портала на времето посредством специфична си прожекция в конкурсната стратегия на София Филм Фест в кино „ Люмиер “

„ Смартфонът дезертьор ” е детски филм с детайли на фантастика, който по едно и също време ни връща в предишното и вкарва герои от епохата на Възраждането в наши дни. Той съставлява един роман за деца, които порастват в свят на технологии, само че съумяват да се възползват от тях, с цел да творят положително и да побеждават в сериозните обстановки. Филмът е изработен с доста обич за всички хора, които обичат децата, приключенията, живота и хубавите неща, съобщи Генчев.

Автор на сюжета е Златина Филипова, като основни артисти във кино лентата са Матей Генчев, Василена Стоянова и Симеон Филипов. Те изобразяват младото потомство, те го синтезират и по никакъв начин не е оптимистично, само че все пак има един оптимизъм в тези хора, тъй като се обръщат към своите съвременици на подобаващ език, заяви Максим Генчев.

Процедурата по снимането на лентата стартира още през 2016-а, като фотосите са траяли общо 18 дни. Това е неприятно за киното, като промишленост, тъй като би трябвало да се снима 3 или 5 дни, по-късно да почива екипът, с цел да се осмисли текста и по-късно да се продължи, тъй като по този начин е потребно за кино лентата. Трябва да се изяснява на актьорите какво се крие за думите им, а Василена и Максим бяха „ машини ” с текста. В третокласните американски филми, да вземем за пример, не се репетира, а това не трябва да се позволява - изключително при работата с деца, тъй като ще рецитират, акцентира режисьора на кино лентата.

„ Смартфонът дезертьор ” е историята на трима младежи, които доста желаят да оказват помощ на страдащо от тежко заболяване дете. Това са Марко и Ангелина, които са съученици от гимназията, и по-малкият братовчед на Марко – Филип. Но финансовите средства, които събират, са проиграни на комар от бащата на Ангелина, който е мекушав и обича да пие. Отчаянието тласка младежите да стартират да търсят заровено богатство на Вълчан челник. С помощта на невероятния смарт телефон, който намира Филип, по вълшебен метод те се придвижват във времето на страшните хайдути. В момента, в който се оказват на косъм от гибелта, тримата би трябвало мълниеносно да се върнат в своето време, само че без да желаят отварят различен портал, през който минават двама от хайдутите – войводата Вълчан и поп Мартин. Попаднали в непознатия за тях свят на бъдещето, те оказват помощ на момчетата да освободят отвлечената от кредиторите на бащата - Ангелина, намират заровеното в предишното богатство, с цел да оказват помощ на болното дете, като дават на младежите урок по морал, отговорност и правдивост.

Детският филм е част от 22-то издание на интернационалния кино фестивал София Филм фест, който е най-мащабният кинофестивал в България и е едно от водещите кино събития в Централна и Източна Европа. Истински кино празник, на който тази година ще се показват 46 български пълнометражни игрални и документални кино лентата от общо 176 кино лентата.

Фестивалът се провежда от Арт Фест (Стефан Китанов) под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния кино център и Националния замък на културата, с поддръжката на програмата Творческа Европа на Европейския съюз, национални и задгранични културни институти, спонсори и сътрудници.

Официалната премиера на кино лентата „ Смартфонът дезертьор ” е на 7 септември тази година. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР