Вече се уморих 16 месеца да говоря едно и също,

...
Вече се уморих 16 месеца да говоря едно и също,
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Радев да обясни как точно помощта за Украйна ще ни въвлече във войната

Вече се уморих 16 месеца да приказвам едно и също, а то е, че оказването на помощ на Украйна, не ни прави участници във войната. Бих предложил Румен Радев да изясни по какъв начин тъкмо оказването на помощ ще ни вкара във война, защото има над 30 страни и съвсем всички наши съдружници, които оказват помощ и не са въвлечени във войната досега. Не е правилно, че за нас опасността е по-голяма, тъй като сме близо. Граничните страни на Русия оказват доста огромна помощ на Украйна и не са въвлечени. Напротив. По-скоро помощта за Украйна понижава риска страните членки на НАТО и Европейски Съюз освен сега, а и в дълготраен проект. 

Това разяснява пред Нова тв министърът на защитата Тодор Тагарев. 

Защото прекъсването на войната в миг, който е преференциален на Русия, може да докара до някакво краткотрайно помирение, само че никога няма да утоли жаждата за територии на Кремъл и да подчини съветската експанзия, разяснява той.

За ПВО-то Радев е по-компетентен от мен. Него би трябвало да питате в какво положение е противовъздушната ни защита, уточни той.

В момента върви доста масирана акция на дезинформация и откровени неистини против всичко това, което прави държавното управление и армията. В тази обстановка аз си прегледах за следващ път отговорностите във връзка с защитата и въоръжените сили. В един член са изписани 38 функционалности на четири страници в закона. И няма функционалност за противопоставяне на дезинформацията. А в трите седмици откогато съм министър, на мен ми е лишило повече време да схвана какво се случва в осведомителното пространство, по какъв начин това въздейства отрицателно върху състонието на армията. Това повече време ми лишава, в сравнение с да гледаме какво в действителност е действителното положение на армията и да решаваме какво да вършим за нейната бойна подготвеност, уточни Тагарев.

Най-голямата лъже е, че ще пращаме бойци в Украйна. В тази агитация на Кремъл са включени и огромни медии, обществени медии, хора по места и за жалост партии, които са парламентарно показани и то освен една. На закрито съвещание на комисията ми беше заданен този въпрос. Българска социалистическа партия употребяват термина " жива мощ ", с който се цели да се плашат хората и аз предизвестих за това този представител на партията. Същият термин се употребява от Корнелия Нинова в телевизионно изявление. Това е кремълска агитация, тук няма нищо европейско, никакви български ползи. Мисля, че това се назовава " черна агитация ", уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР