„Вече се съставя акт за установяване на нарушение, който ще

...
„Вече се съставя акт за установяване на нарушение, който ще
Коментари Харесай

След срутването на фасада на улица в София – Глоба за строителя между 5000 и 50 000 лв

„ Вече се сформира акт за определяне на нарушаване, който ще бъде изпратен на Столичната община, с цел да бъде издадено наказателно разпореждане. В такива случаи законът планува санкция от 5000 до 50 000 лева “, изясни тя.

По думите ѝ става дума за две здания, които са с обща софтуерна фуга между тях. Преди към месец е почнало събарянето на тази откъм ул. „ Оборище “. Тя била съборена без проблем, само че покривът на другата постройка рухнал и това направило структурата нестабилна.

„ Издадохме четири наставления да се направи в допълнение подсилване на фасадата откъм улицата. Наложи се да ги спрем за известно време, тъй като доста мъчно извършиха предписанията ни. Но в последна сметка го направиха. “, изясни още Вячева.

„ Сега това, което видяхме от видеоклиповете не дава отговор на това, което беше заявено пред нас - че събарянето ще стане с екскаватор с клещи, който безусловно ще „ изяде “ фасадата, с цел да няма проблеми. Очевидно това не е спазено и стената пада. За благополучие няма потърпевши. Всички материални вреди по улицата ще бъдат отстранени за сметка на строителя “, добави още тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР