Вече съществуват няколко алгоритми, базирани на изкуствен интелект, които са

...
Вече съществуват няколко алгоритми, базирани на изкуствен интелект, които са
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект прави музика и променя всичко?

Вече съществуват няколко логаритми, основани на изкуствен интелект, които са генератори на музика. Те обработват големи бази данни, употребяват подготвени мелодии, само че ги синтезират по нов метод и основават нов вид песни. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова. 

Тя уточни, че този прийом се появява още в средата на ХХ век, когато доста диджеи и известни музиканти го вършат. Сега тази роля е конфискувана от изкуствения разсъдък.  

Три от тези платформи за музика са безвъзмездни. " Идеята е, че те боравят с толкоз огромни данни, че вероятността да се повтори някакъв музикален модел, сюжет или къса мелодия е доста дребна. Авторските права са дадени като свободен код от самите основатели на платформите. Когато те стартират да се употребяват професионално, т.е. дълготрайно във времето, е нужен абонамент ", изясни тя.  

Тя означи, че в тази посока също би трябвало да бъдат основани регулации. " За което в " Холивуд " към този момент нададоха писък всички сценаристи, режисьори и артисти, които се почувстваха застрашени, само че ето – виждаме това и в музикалния отрасъл. Това ощетява доста създатели. Изкуственият разсъдък може да сътвори фонова музика за видеоклипове, интро музика, всевъзможен вид подкасти или звукови резултати, резултати за онлайн игри и каквото може да си визиите. Втората огромна сфера, която може да бъде изменена и действително могат да се употребяват тези музикални генератори, са рекламите и маркетингът. Изкуственият разсъдък може да основава всевъзможен вид брандирана, характерна музика за настроението на потребителите на продукта. Това би се отразило съществено и върху филмовата промишленост. 

" Тук изкуственият разсъдък може да употребява и противоположна връзка ", разясни Мариана Тодорова.  

По думите й потреблението на изкуствен интелект масовизира усета и трансформира критериите и цената на изкуството. " Тук уникалността, личностният почерк, креативният метод, щрих трансформира и лишава, прави всичко по-стереотипизирано, скучно. Ирационалното, човешката неточност от време на време е извор за ентусиазъм, за нови хрумвания, за спонтанност, за импровизация. Интересно е по какъв начин музиката и мелодиите също стават пригодени към избрани специалности и в действителност хора от разнообразни креативен области могат да ги употребяват по този начин, че да подобрят продуктите си ", уточни още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР