Вече са ясни стартовите състави на Пари Сен Жермен и

...
Вече са ясни стартовите състави на Пари Сен Жермен и
Коментари Харесай

Съставите на ПСЖ и Барселона, Куман отново залага на трима в защита

Вече са ясни стартовите сформира на Пари Сен Жермен и Барселона за реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Френският отбор разгроми каталунците с 4:1 като посетител и е безспорен любимец за класиране в идната фаза. Барса пък се надява на повтаряне на чудото от сезон 2016/17, когато на същия стадий на шампионата загуби първия мач с 0:4, само че по-късно смачка парижани с 6:1 и реализира един от най-великите обрати в историята.

Разликите от този момент са много. На първо място, в този момент реваншът е на " Парк де Пренс ", което е още едно преимущество за ПСЖ, въпреки че по трибуните няма да има аудитория. През 2017-а с съществена роля за триумфа на Барселона беше Неймар, който към този момент носи екипа на Пари Сен Жермен, само че няма да играе довечера поради травма.

Бразилецът не е единственият отсъстващ в състава на домакините. Хуан Бернат лекува травма в коляното, а Мойс Кийн е с ковид. Алесандро Флоренци също имаше проблеми, само че попадна измежду титулярите.

Жерард Пике, Роналд Араухо, Серхи Роберто, Ансу Фати и Филипе Коутиньо са с контузии и няма по какъв начин да оказват помощ на " блаугранас ".

Съперниците са в добра форма в последните седмици. ПСЖ се приближи на две точки от лидера в Лига 1 Лил, а Барселона съкрати съществено изоставането си от водача в Ла Лига Атлетико Мадрид, като в същото време си обезпечи присъединяване на финала за Купата на краля.

Двата тима са имали не една и две борби в Шампионската лига. Барса отстрани парижaни и през сезон 2014/15 на 1/4 финала след 3:1 във Франция и 2:0 в Испания. През сезон 2012/13 двата отбора още веднъж бяха един против различен на 1/4-финалите, като и двата мача приключиха наедно - 2:2 на " Парк де Пренс " и 1:1 на " Камп Ноу ", само че каталунците се класираха напред поради повече голове на непознат терен. Единствено в първия елиминационен конфликт посред им на 1/4-финалите през 1994/95 французите отстраниха Барса след 1:1 на в Испания и 2:1 на " Парк де Пренс ".

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/8-финали:

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - БАРСЕЛОНА (4:1 в първия мач)

ПСЖ (4-3-3): Навас; Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Курзава; Гей, Паредес, Верати; Дракслер, Мбапе, Икарди
Старши треньор: М. Почетино
БАРСЕЛОНА (3-4-3): Тер Стеген; Мингеса, Де Йонг, Ленгле; Дест, Бускетс, Педри, Алба; Меси, Гризман, Дембеле
Старши тренььор: Р. Куман

СЪДИЯ: Антъни Тейлър (Англия)
СТАДИОН: " Парк де Пренс "

Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 10 март  Пари Сен Жермен 22:00предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР