Вече са ясни проблемите със съдържанието на учебниците и ще

...
Вече са ясни проблемите със съдържанието на учебниците и ще
Коментари Харесай

Част от математиката може да отпадне от учебниците

Вече са ясни проблемите със наличието на учебниците и ще се търсят решенията им като измежду тях може да е отпадане на част от материала по математика. Друга част от него се планува да бъде преместена за проучване в по-горните класове. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Николай Денков.

Целта на измененията е възпитаници и учители да имат по-комфортна среда, в която да учат. Денков обаче предизвести, че образованието е относително консервативна система и по тази причина ще са нужни най-малко 2-3 години, с цел да се видят действителни резултати. Той уточни, че цялата активност по прегледа и смяната на стратегиите ще бъде водена от учители, а университетските среди би трябвало да наблюдават да не се каже нещо, което не е правилно.

Според министъра на всички места в материалите по физика, математика, химия, биология би трябвало да се търсят по-прагматични пояснения - с образци, с това, което децата могат да си показват.

Министър Денков заяви, че с бюджета за идната календарна година учителските заплати още веднъж ще бъдат обновени, като те се поддържат на равнище 125% от междинната заплата.

Акад. Денков засегна още веднъж и тематиката за продължителността на образователната година. Той напомни, че тя е най-късата в целия Европейски съюз и в прилежащите ни страни. Разликата е забележителна - с 25% по-малко от междинната дълготрайност, като наложителни астрономически часове, за образование на децата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР