Вече са ясни имената на първите две полуфиналистки в последния

...
Вече са ясни имената на първите две полуфиналистки в последния
Коментари Харесай

Гарсия и Жабер са първите две полуфиналистки на US Open

Вече са ясни имената на първите две полуфиналистки в последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Това са ранцузойката Каролин Гарсия и тунизийката Онс Жабер. Те победиха на 1/4-финалите надлежно Коко Гоф и Айла Томлянович, с цел да си уредят среща между тях в идната фаза на шампионата.

28-годишната Каролин Гарсия реализира относително удобна победа над представителката на домакините Коко Гоф. Тя се наложи в два сета с 6:3, 6:4 за малко повече от час и половина игра на " Артър Аш Стейдиъм ". Така французойката ще играе на 1/2-финал в шампионат от Големия шлем за пръв път в кариерата си.

В другия четвъртфинал от деветия ден на шампионата Онс Жабер надви също в два сета над Айла Томлянович - 6:4, 7:6(4). Тук мачът бе една концепция по-оспорван, като вървеше гейм за гейм. Особено трагичен бе вторият сет, който бе като влакче на ужасите. В него и двете тенисистки изпитваха големи усложнения да печелят подаванията си и си размениха по три пробива, с цел да се стигне до 6:6 и тайбрек. В него Жабер сподели по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки, с което затвори и мача в своя изгода.

Така 28-годишната тунизийка доближи втория си полуфинал в шампионат от Големия шлем и стана първата тенисистка с арабски корени, която ще играе на тази фаза на US Open.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР