Вече са в сила нови изисквания за техническите прегледи, които

...
Вече са в сила нови изисквания за техническите прегледи, които
Коментари Харесай

Вече са в сила нови изисквания за техническите прегледи на транспортните средства

Вече са в действие нови условия за техническите прегледи, които доста ще покачат контрола. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на откриването на кръгла маса „ Предизвикателства пред устойчивата подвижност. Отключване капацитета на България “, проведена от Асоциацията на автомобилните производители.

„ От идната година техническите пунктове би трябвало да обезпечат съгласуваност на уредите за премерване с осведомителната система на ИА „ Автомобилна администрация “, тъй че данните да постъпват автоматизирано по електронен път “, означи министър Гвоздейков. Той уточни, че по този начин ще се лимитират опциите за смяна на данните от измерванията.

Министър Гвоздейков сподели, че към този момент производителите са задължени да дават на ИА „ Автомобилна администрация “ техническата информация за пътните транспортни средства. Досега пунктовете не разполагат с такива данни, което затруднява осъществяването на прегледите.

При определянето на екологичните групи също сме създали промени, съобщи транспортният министър. „ Вече ще се регистрират действителните данни от измерването на наличието на излъчванията в отработилите газове за всички коли. Досега,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР