Вече са в сила двата дни допълнителен отпуск за работещите

...
Вече са в сила двата дни допълнителен отпуск за работещите
Коментари Харесай

МОН издаде първите 10 свидетелства за 70% ваксиниран персонал в училище

Вече са в действие двата дни спомагателен отпуск за работещите в просветителните институции, които се ваксинират

Десет просветителни институции получават първите свидетелства от Министерството на образованието и науката (МОН) за достигнати най-малко 70% имунизирани учители и непедагогически личен състав. Те са отличени за отговорно отношение към запазване на живота и здравето и проявена гражданска позиция.
Всички работещи са ваксинирани в центровете за поддръжка на личностното развиване (ЦПЛР) в Ямбол и в Кубрат.
В ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в ловешкото село Бежаново процентът на имунизираните е 95, а в детска градина " Пролет " в русенското село Малко Враново - 90.
Останалите шест просветителни институции са достигнали сред 70% и 80% ваксинирани. Това са ОУ " Реджеб Кюпчю " в село Топчийско, ОУ " Свети княз Борис I " и ОУ " Христо Ботев " в Бургас, ОУ " Васил Левски " в село Сушево, ОУ " Васил Левски " в село Тодорово в Разградско и Центърът за поддръжка на личностното развиване в Разград.
Учредяването на това удостоверение е част от осведомителната акция на МОН за повишение на % имунизирани преподаватели и непедагогически личен състав в учебните заведения, детските градини и ЦПЛР. Така ще се обезпечи оптимално присъствено образование за децата и учениците през новата 2021/2022 образователна година. В същото време ще се подсигурява здравето на работещите в системата на образованието.
Вече са в действие двата дни спомагателен заплатен отпуск за работещите в просветителните институции, които се ваксинират. Те ще могат да бъдат употребени по избор едновременно или поотделно след слагане на първа или втора доза ваксина.
Двата дни са записани в анекс към настоящия Колективен трудов контракт в системата на предучилищното и учебното обучение. При разискването на предлагането от Отрасловия съвет за тристранно съдействие в просветителната система срещу гласоподаваха Съюзът на работодателите в системата на националната култура и Българската асоциация на частните учебни заведения, а от Независимия училищен профсъюз се въздържаха. Впоследствие анексът беше подписан от всички обществени сътрудници, в това число от тези, които в началото не поддържаха концепцията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР