Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия

...
Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на изригналия вулкан в Нова Зеландия

Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия остров в Нова Зеландия. Още двама души са умряли от раните си, макар напъните на лекарите. Други 8 души към момента са изчезнали, само че възможностите да бъдат открити живи са оскъдни. Новозеландските управляващи възнамеряват на следващия ден да бъде изработен опит за откриването на изчезналите на Белия остров, макар че заплахата от ново изригване остава.


21 от потърпевшите на Белия остров са в лечебни заведения в Нова Зеландия. Състоянието на 16 от тях остава сериозно.

Австралийските щати Виктория и Нов Южен Уелс направиха подаяние от 20 хиляди квадратни сантиметра кожа.

Директорът на донорската банка Стивън Понятовски изясни, че тя ще бъде присадена на пациентите с животозастрашаващи изгаряния.

Стивън Понятовски, Институт по правосъдна медицина: Това е ужасна покруса, която никой не е желал да се случи. Но ние има по какъв начин да помогнем на пациентите, които другояче не биха оживели. От тази позиция, това е задоволство за нас и за фамилиите на донорите.  Започва престъпно следствие поради изригването на вулкана в Нова Зеландия Започва престъпно следствие поради изригването на вулкана в Нова Зеландия
Полицията в Нова Зеландия стартира престъпно следствие по отношение на изригването на вулкана на Белия остров. До момента е доказана гибелта на петим...

Според медиците за трансплантациите е нужен материал от най-малко 60 донора.

А с обичайната маорска гала фамилиите и приятелите на жертвите показаха скръбта си.

Сателитни фотоси демонстрираха мащаба на изригването на Белия остров. Годишно той е посещаван от към 10 хиляди туристи и е може би най-лесно наличният деен морски вулкан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР