Вече работи националната гореща линия за бягащите от войната в

...
Вече работи националната гореща линия за бягащите от войната в
Коментари Харесай

Заработи национална гореща линия на 4 езика за бягащите от Украйна

Вече работи националната гореща линия за бягащите от войната в Украйна и за всички въпроси по посрещането им в България, оповестиха от държавната осведомителна работа, оповестяват от държавната пресслужба за Moreto.net..

Телефоните са 02/9055555 и +380 322465075 , оповестени на Единния информативен портал „ България за Украйна “ на адрес.

Само за първите 24 часа след оповестяването на платформата са осъществени 12 000 визити и 60 000 неповторими прегледа на разнообразни страници. 600 са обявите за настаняване – 200 обществени и 400 в развой на обработка. Обявите за работа са 150.

На портала е оповестена формалната информация за разпоредбите за даване на краткотрайна протекция на идващите в България украинци, бягащи от войната, в сходство с директивата на Европейски Съюз и решението на Министерския съвет. В обособените раздели се съдържа настояща информация за правата и отговорностите на идващите, за приемане на статут, достъп до филантропична помощ, настаняване, разкриване на банкови сметки, търсене на работа, детски градини и учебни заведения, опция за безвъзмездна здравна и психическа помощ.

Оповестени са д ействащите доброволчески начинания и контакти на гражданските организации , с които държавният спешен щаб е в съгласуваност и съдействие за обезпечаване на навременна помощ за идващите от Украйна – дарения, неща от първа нужда, храна, превоз, медикаменти. Предвидена е бърза писта за подаване на заявки от искащите българи да дават места за настаняване, парична помощ, да станат доброволци в екипите за посрещане и грижа за бежанците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР