Вече приблизително е ясно как ще изглежда 47-ото Народно събрание.

...
Вече приблизително е ясно как ще изглежда 47-ото Народно събрание.
Коментари Харесай

47-ото Народно събрание: Кой колко депутатски места получава

Вече почти е ясно по какъв начин ще наподобява 47-ото Народно заседание. Очаква се Централната изборна комисия да разгласи дефинитивно систематизиране на мандатите в новия парламент, показва.

Седем политически партии ще прекрачат прага на 47-ия парламент на страната ни.

Победителят на вота - " Продължаваме Промяната " ще има 67 народни представители,   ГЕРБ-СДС пък ще разчитат на 59 свои депутати , Движение за права и свободи ще седнат на 34 банки, Българска социалистическа партия на 26 .

" ИТН ", които в предходния парламент бяха с най-вече депутати, в този момент имат - тъкмо 25 . 16 са местата за " Демократична България ", а най-малките - " Възраждане " ще пишат закони с 13 депутати.

Така можем да създадем и сметката за бъдещата коалиция. Преговори за общо ръководство към този момент се водят сред 4 обединения - те дружно имат 134 гласа. Напълно задоволително, с цел да създадат държавно управление. За това са нужни 121 гласа.

А кои ще са новите 240 народни представители би трябвало да стане ясно до неделя . До на следващия ден претендентите, които са завоюва поддръжка в два региона, би трябвало да си изберат от кой желаят да влязат. До на следващия ден е и срокът за отвод от депутатска банка. Такъв отвод към този момент е подал ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов , който се отхвърли и от мястото си в предходните два Народното събрание. За сметка на това в Народното събрание се връща депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски .

На този декор - от ЦИК твърдят, че организацията на машините за втория тур в неделя върви без неточност. " На всяка машина има подложен етикет – мястото, за коя секция ще е, номерът на секцията, адресът на секцията и номерът на машината. По този метод се открива коя машина за коя секция е параметризирана, с цел да работи. От 9399 секции в страната, в 2121 ще има по две машини. Извън страната – в 208 ще се гласоподава с машини, в 136 ще бъдат сложени по две устройства. Машините, които са благосъстоятелност на " Сиела " не престават да бъдат охранявани. Една част от тях са в резервоар отвън склада, друга част са в склад, който също е под защита на Министерство на вътрешните работи. И на 22-ри ноември ще бъдат освободени ", уточни Росица Матева, представител на ЦИК. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР