Вече повече от година 33-годишният търновец Йордан Узунов не спира

...
Вече повече от година 33-годишният търновец Йордан Узунов не спира
Коментари Харесай

Сбъдната мечта: Търновец се събужда всеки ден в различна държава

Вече повече от година 33-годишният търновец Йордан Узунов не стопира да пътешества по земното кълбо. Приключенецът кръстосва всевъзможни дестинации, с цел да улови от силата и магията на другите страни и народи. Посетил е десетки страни в четири от седемте континента, само че счита кракът му да стъпи и там, където досега не е имал опция да обитава. 

Боляринът пътува самичък и възнамерява да продължи, до момента в който има сили да покорява всяка локация, която му се стори привлекателна, написа “Борба ”.

Йордан е ученик на Старопрестолната гимназия по стопанска система и незабавно след довеждане докрай на приблизително обучение се преместил във Англия. Там отишъл, с цел да следва мениджмънт на интернационалния туризъм в университет на 40 благи от Лондон. След като се дипломирал, почнал работа като маркетолог и неговото поле за изява бил цифровият свят.

Един ден обаче му хрумнало да загърби спокойния живот и да тръгне на път.

Да пътешества, била детската му фантазия и осъзнал, че в случай че не предприеме тази случка в този момент, надали ще има различен сполучлив миг да го стори.



„ Идеята ми беше да пътувам преференциално и да опозная допустимо най-вече страни и националности. Съчетавам това с заниманието си – фотографията. Харесва ми да запечатвам в фрагменти неповторимите дестинации и страстите на хората. Един от най-вълнуващите моменти бе през декември 2022 година С обектива си улових щастието на аржентинците, когато страната стана международен първенец по футбол.

Два месеца и половина обитавах в Буенос Айрес. Беше фантастична атмосфера. Хората танцуваха, пееха и се черпеха по улиците “,

показа 33-годишният мъж.

Казва, че Аржентина е страната, в която би останал да живее, тъй като най-вече го докоснала атмосферата в нея. А той несъмнено има база за съпоставяне. Посетил е Съединени американски щати, Канада, Бразилия, Чили, Еквадор, Колумбия, Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Боливия, Уругвай, Италия, Испания, Шотландия, Германия, Полша, Сърбия, Хърватска и други

„ Стремя се да ангажирам самолетни билети за не повече от 100 паунда. Нощувам в хостели и хотели.

Веднъж отседнах в домакини, които гратис бяха отворили дома си за туристи.

Това се случи в Южна Америка. Опитвал съм всевъзможни локални деликатеси. Може би най-странната храна, която съм консумирал, е месо от лама и пържени щурци “, показа Йордан.

На въпроса къде е неговият дом, изпитва компликация да отговори, защото непрекъснато е на път.

Родителите му живеят в Кипър, преди началото на пътешествията изкарал години в Лондон, а детството му минало във Велико Търново.

В момента Узунов е в България и възнамерява да посети Мелник, Родопите и родното Черноморие. След това ще се насочи към Азия и Африка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР