Вече повече от две седмици Холивуд не може да се

...
Вече повече от две седмици Холивуд не може да се
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн: Разгоненият холивудски колос

Вече повече от две седмици Холивуд не може да се съвземе от чудовищния скандал с мега продуцента Харви Уайнстийн, който беше упрекнат в полов тормоз, полови нападения, а в няколко случая даже и в обезчестяване от общо над 40 дами като броят им непрекъснато продължава да пораства. Сред тях са някои от най-известните и авторитетни актриси за последните 20 години – Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Кейт Бекинсейл, Ашли Джъд, Роуз Макгоуън, Азия Ардженто, Джесика Барт, Мира Сорвино, Розана Аркет, Хедър Греъм, Кара Делевин, Леа Сейду, Клер Форлани, Ева Грийн, Лорън Холи, Лина Хийди, Лизет Антъни, Лупита Нионго. Дългият лист включва още доста незнайни актриси, модели, журналистки и служителки в фирмите на Харви Уайнстийн. Развлекателната промишленост не помни секс скандал с чак подобен грандиозенп мащаб. Това е едно от най-разтърсващите събития в цялата история на Холивуд и заплашва да промени радикално самото устройство на филмовия бизнес.
 28-1  28-2  28-3  28-4  28-harvey  37-1  37-3  37-5  37-6  37-7  37-clinton
Според десетките обвинявания и свидетелства, които медиите на показаха след години на безмълвие и снишаване пред силата и въздействието на Уайнстийн, неговите нападения били непрекъснати и в продължение на три десетилетия. Той имал извратен обред, разказан от Ашли Джъд, Гуинет Полтроу, Кейт Бекинсейл и доста други. Уайнстийн предложил работна среща в хотел на млади актриси с концепцията, че ще разискват роля в нов негов филм. Рандевуто постоянно се местело от лобито или конферентната зала в хотелската му стая, където младите дами оставали сами в компанията на Харви, а той имал навика да излиза пред тях гол или единствено по халат. Уайнстийн предложил на дамите да им направи масаж или те на него, казвал им, че в случай че вършат секс това ще помогне на техните кариери, постоянно ги карал да го гледат по какъв начин се къпе или мастурбирал пред тях. Многобройните истории на жертвите му разкриват облика на жесток полов див звяр, който не се е спирал пред нищо.

Според няколко репортажа и свидетелства Уайнстийн е сключвал най-малко осем извънсъдебни съглашения с разнообразни дами и на процедура си е купувал тяхното безмълвие. В пика на своите сили, когато съвсем всяка година през неговите компании Miramax и след това The Weinstein Company се произвеждаха най-качествените и награждавани влиятелни филми в Холивуд, Харви бе прочут като продуцента със златното допиране и с прякора „ Бог “. Той стои зад новата вълна самостоятелни филми от края на 80-те и началото на 90-те и е виновен за шлагери като „ Секс, неистини и видео “, „ Криминале “, „ Влюбеният Шекспир “, „ Бандите на Ню Йорк “, „ Речта на краля “, „ Артистът “, „ Авиаторът “, „ Джанго без окови “ и доста, доста други. Неговите филми имат над 300 номинации за „ Оскар “. Харви е посочван като човек с безгранично въздействие, който собственоръчно е изобретил модерната акция за продобиване на премиите на Академията.

Всички са желали да работят с него. Той е плащал на десетки публицисти и е държал медиите компактно на своя страна. Успехът му е бил неговата индулгенция. Слухове и истории за половите му нападения циркулират от десетилетия, само че Уайнстийн е бил освен толериран, само че поощряван и честван от хората в шоубизнес средите. Той е мега донор на Демократическата партия, персонален другар на Обама и Клинтън, чест посетител в Белия дом и изявен холивудски либерал.

От няколко години обаче докосването му не е толкоз златно и въздействието му понижава. Вече ги няма тези шлагери. Това най-вероятно е улеснило формалното разкритие на половото му грабителство и последвалото проваляне. Харви беше уволнен от личната си компания, жена му Джорджина Чапман го напусна, а полицейските служби в Ню Йорк, Ел Ей и Лондон започнаха престъпни следствия против него.

Скандалът няма да утихне скоро, а Холивуд в никакъв случай няма повече да бъде същото място. Мястото, където Харви ловуваше на мира и беше считан за божествена фигура от хората, които в този момент скоростно се дистанцират от него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР