Вече повече от два месеца местният парламент в столицата е

...
Вече повече от два месеца местният парламент в столицата е
Коментари Харесай

Не е намерен вариант за разрешаване на ситуацията в СОС, но Бонев е оптимист

Вече повече от два месеца локалният парламент в столицата е без ръководител.

От ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ и " Възраждане " не се явиха на срещата. Присъстващите са се обединили към това, че ротационен ръководител не е вероятен вид. Затова би трябвало да се концентрират върху избора на краткотраен подобен. Надеждите са на 25 януари София да има определен ръководител.

Днес в 14:00 ч. трябваше да има среща на общинските съветници поради програмата за саниране, такава обаче няма да има. Но след срещата на някои от партиите стана ясно, че до края на седмицата кметът Васил Терзиев е поел ангажимент да показа рамката на бюджета на столицата.

Недоверието е доста огромно. Знаете по какъв начин завърши последният ни опит за намиране на пресечни точки с ПП-ДБ-СС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус с Общинския съвет. Не е открит по- необятен консенсус да се търси вид за разрешаване на обстановката в Столичния общински съвет. Това съобщи пред публицисти ръководителят на БСП-София Иван Таков.

" За нас въпросът с ротационния ръководител не стои на дневен ред. Посъветвахме сътрудниците да се опитат да намерят разговор и с останалите групи в Общинския съвет, които не участват на тези срещи и не вземат участие в диалозите. Ние сме сложили значимите за нас неща на масата преди повече от месец. За момента отговор нямаме ", добави той.

Таков посочи, че от БСП-София ще поддържат личната си кандидатура за ръководител на СОС - тази на Диана Тонова. Той изрази вяра от другите групи също да я поддържат, в случай че в действителност смятат избора на ръководител за толкоз значим.

Това беше една градивна среща, на която намерихме някои отговори, само че по тематиката за избор на ръководител на Столичния общински съвет към момента нямаме съответно лице, нямаме единодушие, съобщи водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

" За нас беше значимо, че се резервира градивният звук, въпреки да имаше моменти на замяна на малко по-остри реплики. Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в вярната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и " Възраждане ", макар отправената покана, не откликнаха на нея. В последна сметка това не е диалог за коалиция, а диалог по какъв начин да отпушим Общинския съвет ", добави Бонев.

" Ще се опитаме още тази седмица да свикаме среща и да представим рамката на бюджета, защото, с изключение на изборът на ръководител, значимите решения за София са бюджетът и промените ", означи още той.

На срещата участваха Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и Вили Лилков от " Синя София ". Няма съответно лице, което е препоръчано за ръководител на общинския съвет, изясни Борис Бонев от " Спаси София " след срещата. Той обаче е оптимист, че се върви в вярната посока, тъй като се сяда на масата и се приказва.

Борис Бонев предвижда избори, в случай че на 25 януари не се избере ръководител на СОС.

Предсрочни избори са вид, само че няма да доведат до нищо хубаво, поради " спешното положение " на столицата, сподели още Таков.

И Българска социалистическа партия се причислиха и общо е мнението е че на 25 би трябвало да намерим решение - нашето предложение - избор на ръководител, краткотрайно до приемането на бюджета, структуриране на непрекъснатите комисии съгласно представителството ", изясни Вили Лилков, общински консултант от " Синя София ".

" Не изключвам никоя от политическите групи в диалозите ", сподели Карлос Контрера, общински консултант и ръководител на ПГ " Патриоти за София ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР