Вече повече от 16 часа Пловдив e с нарушено водоподаване

...
Вече повече от 16 часа Пловдив e с нарушено водоподаване
Коментари Харесай

Вече повече от 16 часа Пловдив e с нарушено водоподаване

Вече повече от 16 часа Пловдив e с нарушено водоподаване поради огромна повреда със разкъсан тръбопровод. Кметът Здравко Димитров следи обстановката и координира дейностите за премахване на казуса, увериха от администрацията.

В целия град водата е с понижено налягане - едвам една атмосфера, и вода стига единствено до третия етаж на жилищните блокове.

Причина за това е случай, станал към 18:00 ч. в четвъртък, при премахването на железопътния мост в източната част на града по плана на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ). Служители на наетата компания реализатор не са спазили нужната технология. Част от металната структура на остарелия мост е паднала върху тръбата и я е скъсала. Захранващият тръбопровод води водата от помпена станция „ Изток 2 “ към града.

Над 20 души от ВиК и сега се пробват да спрат изливането на голямо количество питейна вода в река Марица. През цялата нощ спешните екипи са разчиствали отломките, с цел да стигнат до развалената тръба. Все още не е ясна степента на провалите. На място има и полиция.

Предстои следствие по случая.

От ВиК се надяват до 18:00 ч. през днешния ден повредата да бъде изцяло отстранена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР